ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Jumbo: Επενδύουν 50 εκατ. σε Ελλάδα και Ρουμανία

Στα σχέδια της εταιρείας είναι η δημιουργία επιπλέον 17 καταστημάτων στη Ρουμανία έως και το 2022

Newsroom Κ, Αθήνα

*Του Ανέστη Ντόκα

Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου Jumbo και την τρέχουσα οικονομική χρήση 2017/2018, με τις επενδύσεις την επόμενη διετία να προσεγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ. Μετά την παρθενική είσοδο του ελληνικού ομίλου στη Ρουμανία, το φθινόπωρο του 2013, η διοίκηση έχει αποφασίσει να δημιουργήσει επιπλέον 17 καταστήματα στη Ρουμανία έως και το 2022. Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 αναμένεται να λειτουργήσουν τρία νέα ιδιόκτητα υπερκαταστήματα στη Ρουμανία.

Η ρουμανική θυγατρική «Jumbo EC.R SRL» διαθέτει μέχρι σήμερα οκτώ υπερκαταστήματα. Δύο στο Βουκουρέστι, ένα στην Τιμισοάρα, ένα στην Οράντεα, ένα στην Αράντ, ένα στο Πλοϊέστι, ένα στο Πιτέστι και το πιο πρόσφατο κατάστημα δημιουργήθηκε στην Κωστάντζα. Η εταιρεία ήδη έχει έρθει σε συμφωνία για αγορά πέντε καταστημάτων στη χώρα, καθώς και για την ενοικίαση ενός ακόμα. Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να λειτουργήσουν τέσσερα νέα υπερκαταστήματα στη Ρουμανία.

Τον Ιανουάριο του 2017 υπεγράφη συμφωνία για άνοιγμα του πρώτου καταστήματος τοπικού συνεργάτη στη Βοσνία.

Συνολικά, η εταιρεία μέσω συνεργασιών έχει παρουσία στα Βαλκάνια με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε τέσσερις χώρες ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία. Παράλληλα η διοίκηση στοχεύει να λειτουργήσει και ένα καινούργιο υπερκατάστημα στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς που διανύουμε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο όμιλος προμηθεύεται τα προϊόντα του απευθείας από το εξωτερικό ως αποκλειστικός εισαγωγέας των εταιρειών παραγωγής παιχνιδιών και συναφών ειδών που δεν διαθέτουν αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, αλλά και από 230 προμηθευτές παιχνιδιών, οι οποίοι έχουν έδρα στην Ελλάδα. Το 70% των προϊόντων που διαθέτει ο όμιλος προέρχεται από την Κίνα. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής χρήσης Ιούλιος 2016-Ιούνιος 2017, o όμιλος πρόσθεσε ένα ενοικιαζόμενο υπερκατάστημα τον Νοέμβριο του 2016 στη Στάρα Ζαγόρα, στη Βουλγαρία. Το δίκτυο καταστημάτων Jumbo σήμερα αριθμεί 73 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 8 στη Ρουμανία, ενώ ο όμιλος διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Οι πωλήσεις του ομίλου την παρελθούσα χρήση αυξήθηκαν κατά 6,88% στα 681,43 εκατομμύρια ευρώ, από 637,56 εκατομμύρια που ήταν ο τζίρος το περυσινό οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2016.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση