ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Καμπάνα 715 χιλ. ευρώ στην Cdb Bank

H ΚΤΚ, μετά από ευρήματα της περιόδου 2014 – 2016, αποφάσισε την επιβολή κυρώσεων με μορφή προστίμου

Newsroom K

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, μετά από ευρήματα επιτόπιων ελέγχων που διενεργήθηκαν την περίοδο 2014 – 2016, αποφάσισε στις 21 Μαΐου 2018 την επιβολή κυρώσεων με μορφή προστίμου στην Cyprus Development Bank Ltd ύψους €715.000.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), στο πλαίσιο της άσκησης του εποπτικού της ρόλου, δύναται να λάβει, βάσει του εδαφίου (6) του άρθρου 59 των Περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμων του 2007 έως 2016, ένα ή όλα από τα μέτρα που αναφέρονται στο εν λόγω άρθρο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εποπτευόμενου προσώπου με το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει την παρεμπόδιση και καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η απόφαση λαμβάνεται με βάση τις διαδικασίες και αρχές διοικητικού δικαίου, δηλαδή η ΚΤΚ, μεταξύ άλλων, καλεί τον επηρεαζόμενο να δώσει εξηγήσεις πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

Ως εκ τούτου, η ΚΤΚ, το πρόστιμο προήλθε λόγω μη συμμόρφωσής της με συγκεκριμένες πρόνοιες των περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμων του 2007 έως 2016 και της Οδηγίας της ΚΤΚ για την Παρεμπόδιση Ξεπλύματος Παράνομου Χρήματος και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, Δεκέμβριος 2013 (Τέταρτη Έκδοση).

Αν το πρόστιμο καταβληθεί εντός καθορισμένου χρονικού ορίου, θα μειωθεί κατά 15%, δηλαδή κατά €107.250.

Η απάντηση της Τράπεζας

Η cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως) ανακοινώνει ότι σεβόμενη την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) για την επιβολή χρηματικού προστίμου, προτίθεται να συμμορφωθεί άμεσα με αυτή. Επισημαίνεται πως το πρόστιμο που επιβλήθηκε αναφέρεται σε ελέγχους που αφορούν περιόδους μέχρι το 2016.

Στο πλαίσιο τηςσυμμόρφωσης με τις συστάσεις της ΚΤΚ, η cdbbank επισημαίνει πως προχώρησε ήδη σε όλες τις αναγκαίες διοικητικές αλλαγές και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναβάθμιση και βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών και πολιτικών της. Προς τούτο και προςτην πλήρη διαφάνεια και ευθυγράμμιση με τις εποπτικές διαδικασίες, η cdbbank εφαρμόζει βέλτιστες πρακτικές με βάση τα διεθνή κανονιστικά πρότυπα, αξιολογώντας συστηματικά όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της.

"Παραμένοντας αφοσιωμένη στην παροχή βέλτιστου επιπέδου υπηρεσιών, η cdbbankεπενδύει σημαντικά στην αναβάθμιση των συστημάτων και των τεχνολογικών υποδομών της,καθώς και στη συνεχή εκπαίδευση του άρτια καταρτισμένου και έμπειρου προσωπικού της.Παράλληλα, επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου εταιρικής διακυβέρνησης, ακολουθώντας αυστηρές διαδικασίες ελέγχου που διασφαλίζουν τη διαρκή συμμόρφωση της Τράπεζας και την αποτελεσματική λειτουργία της", καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Εγκρίθηκαν τα Συμβούλια των Ημικρατικών

«Στα πιάτα κτυπά πολύ άσχημα το καρίκευμα του συναγερμισμού και του νεποτισμού, και δυσκολεύεσαι να το ...»
Ai Em  |  08:46

Σοφία Νικολάτου: Δεν πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στην Τρ.Κύπρου

«Οι νικολατου και οι δικηγοροι τους να αφησουν τις δικηγοριστικες εξυπναδες διοτι ναι μεν δεν υπογραψεν ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:12

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X