ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κίνητρο ο ανταγωνισμός, δηλώνει η ΑΗΚ

Eνόψει του 1ου ιδιωτικού ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Power Energy Cyprus

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με τον πρώτο στην Κύπρο, ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Power Energy Cyprus (P.E.C) να προχωρά πλέον ολοταχώς στην λειτουργία του, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, όπως δηλώνει στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος της Χριστίνα Παπαδοπούλου, "βλέπει τον ανταγωνισμό ως μια ευκαιρία και ένα κίνητρο να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και ο καταναλωτής αποκτά πλέον επιλογές κι αυτό είναι προς όφελος όλων".

Ο νέος ιδιωτικός ηλετροπαραγωγός σταθμός σχεδιάστηκε για παραγωγή 230 μεγαβάτ με μονάδες συνδυασμένου κύκλου. Βρίσκεται κοντά στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της ΑΗΚ στον Βασιλικό. Η τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 15 Φεβρουαρίου.

Η κ. Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι "η ΑΗΚ είναι ανοικτή στον ανταγωνισμό διότι αυτός δημιουργεί κίνητρο εξέλιξης υποδομών, ποιότητα εξυπηρέτησης και προσφοράς καινοτόμων υπηρεσιών στον καταναλωτή".

Η Αρχή, συνέχισε, έχει στο δυναμικό της δυνάμεις παραγωγής υψηλής αποδοτικότητας και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει επιτυχώς τον ανταγωνισμό και θα είναι το κίνητρο μας να γίνουμε καλύτεροι.

Σε ερώτηση αν οι χρεώσεις θα είναι πιο χαμηλές, απάντησε ότι "οι χρεώσεις μας ελέγχονται πλήρως από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, πράγμα που θα γίνεται για τον όποιον ανταγωνιστή έρθει".

Τα επιτρεπόμενα έσοδα της ΑΗΚ, διευκρίνισε, καθορίζονται κάθε χρόνο από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου. "Οι χρεώσεις μας εξαρτώντας κυρίως από την τιμή του πετρελαίου, μαζούτ, που είναι η πρώτη ύλη. Αναμένουμε ότι η διάθεση του φυσικού αερίου σε χαμηλή τιμή, η αύξηση χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, θα συμβάλουν στην σταθεροποίηση των τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα".

Σημείωσε, ότι ο πελάτης θα έχει την επιλογή, να κρίνει και να αποφασίσει πού θέλει να απευθυνθεί.

Εμείς ως ΑΗΚ, είπε η κ. Παπαδοπούλου, επενδύουμε σε νέες υποδομές, τεχνολογίες που συνέχεια αναβαθμίζονται, στην αξιοπιστία της παραγωγής, μεταφοράς και της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

"Η εξυπηρέτηση πελατών είναι συνεχώς στόχος μας και την αναβαθμίζουμε. Η Αρχή Ηλεκτρισμού επενδύει σε νέες τεχνολογίες, νέες υποδομές για να έχει αξιόπιστο δίκτυο", συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X