ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μειωμένα τα κέρδη για την Τσιμεντοποιία Βασιλικού

Αύξηση στην ζήτηση. μείωση στα εισοδήματα για το πρώτο εξάμηνο του 2018

Newsroom K

Μειωμένα κατά 3 εκατ. είναι τα έσοδα για την Τσιμεντοποιία Βασιλικού, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του συγκροτήματος για το πρώτο εξάμηνο του έτους το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου.  

Συγκεκριμένα, τα εισοδήματα για το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανήλθαν σε €49.603.000, έναντι €52.812.000 κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Σημειώνεται ότι η μείωση στα έσοδα ήταν αναμενόμενη και είχε ήδη ανακοινωθεί στο χρηματιστήριο από την εταιρεία, ενώ είχε  αποδοθεί στις αυξήσεις του κόστους καυσίμων και ηλεκτρισμού καθώς και στην μείωση των εξαγωγών.

Κάτι που επιβεβαιώνεται καθώς στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι τα εισοδήματα επηρεάστηκαν αρνητικά από πτώση στα έσοδα από εξαγωγές καθώς και από μειώσεις στις τιμές στην τοπική αγορά που ήταν σε ισχύ καθόλη τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018. Η μείωση επήλθε παρόλη την αύξηση στη ζήτηση στην επιτόπια αγορά, η οποία συνεχίζει να αυξάνει με σταθερό ρυθμό για τρίτο συνεχόμενο έτος. 

Στον τομέα της παραγωγής, υπήρξε αρνητική επίδραση από τις αυξήσεις στο κόστος καυσίμων και ηλεκτρισμού, επηρεάζοντας αρνητικά τα λειτουργικά κέρδη από εργασίες, συγκρινόμενα με το προηγούμενο έτος. Η επίδραση του αυξανόμενου κόστους των συμβατικών καυσίμων μετριάσθηκε σε κάποιο βαθμό με την χρήση εναλλακτικών μη-ορυκτών καυσίμων. 

Τα κέρδη για το εξάμηνο επηρεάστηκαν θετικά από έσοδα χρηματοδότησης ύψους €440.000 που προήλθαν από συναλλαγματικές διαφορές.
Ως επακόλουθο, το κέρδος για την περίοδο ανήλθε σε €8.902.000 έναντι €11.777.000 για την αντίστοιχη περίοδο του 2017. 

Στα ίδια επίπεδα και το β' εξάμηνο

Τα εισοδήματα για το δεύτερο εξάμηνο του έτους αναμένεται να παραμείνουν σε παρόμοιο επίπεδο, οι τιμές των καυσίμων παραμένουν ψηλές, ενώ υπάρχει μια ανοδική τάση στο κόστος του ηλεκτρισμού που οφείλεται στο ψηλό κόστους καυσίμων και την εποχιακή διατίμηση αιχμής μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρεται ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την απόδοση αυτό το έτος είναι το αυξανόμενο κόστος δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Ο τουρκικός στρατός εμποδίζει το άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας

«Ας είναι καλά οι θερμοκέφαλοι! Με κλειστό οσόφραγμα και στείλαμε το μισό τουριαμό στα Καταχόμενα... ...»
Pink  |  08:11

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση