ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 09:13
 

Να εξευρεθεί αμοιβαία λύση με την Ελληνική θέλει η ΕΤΥΚ

Ουδέποτε ήταν αυτοσκοπός οι απεργιακές κινητοποιήσεις τονίζει σε ανακοίνωσή της

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Ολοκληρώθηκε η στάση εργασίας που διήρκησε δύο ώρες από τους εργαζομένους του Τμήματος Διαχείρισης Καθυστερήσεων, Διαχείρισης Περιουσιών και Ανάκτησης Χρεών της Ελληνικής Τράπεζας, έπειτα από παρότρυνση της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι, η στάση εργασίας έγινε σε ειρηνικό κλίμα, δίχως εντάσεις ή οτιδήποτε μεμπτόν.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΤΥΚ, αναφέρει πως ήθελαν να στείλουν μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την πλήρη και σε βάθος χρόνου κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων των επηρεαζόμενων υπαλλήλων που θα μεταφερθούν στην τρίτη εταιρεία που σύναψε συμφωνία η Ελληνική Τράπεζα με την APS.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΤΥΚ καλεί την Ελληνική να επιδείξει σεβασμό προς τις υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις και να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης.

Εντούτοις, μέσω αυτής, προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει κατοχύρωση των θέσεων εργασίας, θα κλιμακώσει τα μέτρα, περιλαμβανομένης και της απεργίας διαρκείας στις συγκεκριμένες υπηρεσίες ή και σε όλη την Τράπεζα.

Αντιθέτως, η Ελληνική Τράπεζα τονίζει στην Κ ότι έχει δώσει όλα τα δικαιώματα στους υπαλλήλους και δεν υπάρχει κάποιο κενό ή γκρίζα ζώνη στη μεταφορά των υπαλλήλων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Προκλητικό ρεπορτάζ του CNN Turk από το Φατίχ

«Ναι ρε τσιακλή!!! »
ΑΚΑ  |  08:50

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X