ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:09
 

Παρατείνονται για Μάιο τα αποτελέσματα του Συνεργατισμού

Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία λέει η ΣΚΤ

Newsroom K

Το ζήτημα των υπερχρεώσεων από συγκεκριμένα ΣΠΙ κατά τα προηγούμενα χρόνια για δάνεια τα οποία περιλαμβάνουν προβληματικό όρο ο οποίος και οδήγησε σε υπερχρεώσεις, φαίνεται να έχει καθυστερήσει την ανακοίνωση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων για το έτος 2016 του Συνεργατισμού.

Με σημερινή της ανακοίνωση τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα διευκρινίζει πως η ετοιμασία των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων για το έτος 2016 βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Μαΐου.

Εντούτοις, σε δηλώσεις στο πλαίσιο παρουσίασης της Μονάδας Εισπράξεων και Πρώτων Καθυστερήσεων, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης είπε ότι το ποσό των 35 εκατομμυρίων που δόθηκε στη δημοσιότητα για τις υπερχρεώσεις, δεν ευσταθεί.

Όπως είχε τονίσει, ερωτηθείς σχετικά με το αν οι υπερχρεώσεις θα επηρεάσουν τον ισολογισμό της Τράπεζας, ο κ. Χατζηγιάννης είχε πει πως «ένας Συνεργατισμός ο οποίος έχει 3,3 δισ. ευρώ προβλέψεις και 1,3 δισ. ευρώ κεφάλαια, δηλαδή 4,5 δισ. ευρώ για να διαχειριστεί, δεν θα κάνουν διαφορά αυτά τα ποσά», διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι το θέμα αυτό προέκυψε «από το παρελθόν».

Τέλος, είχε διευκρινίσει ότι ο Συνεργατισμός εξετάζει ένα φάσμα δανείων που αντιστοιχεί στο 5% των συνολικών δανείων, που αντιστοιχεί γύρω στα 500 εκατ. με 600 εκατ. ευρώ.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X