ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 10:45
 

Πρόστιμο 80.000 ευρώ στην Camelot για φίλτρα νερού

Η υπηρεσία προστασίας καταναλωτή ανακοίνωσε την επιβολή του διοικητικού προστίμου

Newsroom K

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους €80.000 στην εταιρεία Camelot International Health Organization (Europe) Ltd, για αθέμιτη εμπορική πρακτική σε σχέση με την προώθηση των φίλτρων νερού της εταιρείας.

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή πραγματοποίησε έρευνα με αντικείμενο τη συνέχιση και επέκταση εμπορικής πρακτικής από μέρους της εταιρείας Camelot International Health Organization (Europe) Ltd (πρώην Camelot International Health Organization (Cyprus) Ltd), η οποία σε προηγούμενο στάδιο, είχε κριθεί ως αθέμιτη από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή και για την οποία είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο ύψους €30.000 (Απόφαση 55/2015).

Η Υπηρεσία διαπίστωσε ότι η εταιρεία, μετά από την έκδοση της Απόφασης 55/2015, διαφήμιζε τα προϊόντα της μέσω τηλεοπτικής διαφήμισης στην οποία γίνονταν παρόμοιες αναφορές περί της ύπαρξης μόλυνσης στο τρεχούμενο και εμφιαλωμένο πόσιμο νερό και στους κινδύνους που συνεπάγεται η κατανάλωσή τους, οι οποίες κρίθηκαν ως παραπλανητικές με την Απόφαση 55/2015.

Από πλευράς της η εταιρεία μετά από επικοινωνία με την εφημερίδα αναφορικά με το δημοσίευμα, απαντά τα εξής: 

Η Camelot International Health Organisation (Europe) Ltd σέβεται απόλυτα τις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού και Καταναλωτών του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και θα συμμορφωθεί με αυτές παρά τη διαφωνία της, μέχρι την ολοκλήρωση των δικαστικών διαδικασιών που εκκρεμούν. Η εταιρεία έχει ήδη καταχωρήσει αριθμό δικαστικών μέτρων εναντίον των εν λόγω αποφάσεων με σκοπό τη δικαστική ακύρωση αυτών από τα Κυπριακά Δικαστήρια, θεωρώντας ουδεμία παραπλάνηση ή άλλη μεμπτή πρακτική επιδιωκόταν. Κάθε αναφορά που γίνεται σε διαφημίσεις προιόντων της ήταν και είναι πάντοτε βασισμένη επί ανεξάρτητων επιστημονικών ερευνών από πανεπιστήμια και αρμόδιους φορείς, δημοσιεύσεων και δεδομένων τα οποία έχουν αναφερθεί ακόμα και στα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά κανάλια και εφημερίδες και τοπικά μέσα. Η μακρόχρονη ιστορία, η πιστή πελατεία, η επί 38 ετών παρουσία στην αγορά και η ποιότητα των προιόντων της εταιρείας είναι οι καλύτεροι διαπιστευτές και πρεσβευτές αυτής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γκρίνια Ακιντζί στη συνάντηση με την Αμερικανίδα πρέσβειρα

«Το να κατακρατείς με τη βια τις περιουσιες του αλλου, αλλά περισσοτερο το πολιτισμο του, τη χωρα του, ...»
Λευκωσιατης  |  13:29

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X