ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:16
 

Στη διεθνή σκηνή του τουρισμού η Λευκωσία

Με πέραν των 50 μουσείων και μνημείων, η πρωτεύουσα μπορεί να εξελιχθεί σε πολιτιστικό τουρισμό

Newsroom K

Τη σημασία της Λευκωσίας ως ένας ιδιαίτερος και ελκυστικός τουριστικός προορισμός τόνισε η Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας, κα Έλενα Τάνου στην ομιλία της στη σύνοδο κορυφής του World Tourism Cities Federation που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 9 Σεπτεμβρίου στο Qingdao της Κίνας. Το φετινό θέμα της συνόδου ήταν “Orient Industry Trends, Brand Tourism Cities” και με βάση αυτό, η κα Τάνου παρουσίασε την καμπάνια της ΕΤΑΠ Λευκωσίας “Meet Nicosia. Meet Culture” που στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση της Λευκωσίας ως πολιτιστικός προορισμός και στην αύξηση της επισκεψιμότητας των μουσείων και πολιτιστικών χώρων της πρωτεύουσας.

Παρουσία δεκάδων συνέδρων από όλο τον κόσμο, κα Τάνου εξέθεσε τη σημασία της Λευκωσίας ως πολιτιστικός προορισμός καθώς διαθέτει σήμερα περισσότερα από 50 μουσεία, μνημεία και πολιτιστικά κέντρα, ικανοποιώντας κάθε γούστο. Τόνισε ότι η Λευκωσία έχει τα εφόδια για να εξελιχθεί σε ένα ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό, όχι μόνο λόγω του αξιοθαύμαστου ιστορικού και πολιτιστικού της πλούτου, αλλά και λόγω του μεγάλου αριθμού φοιτητών που διαμένουν στην πόλη – υπολογίζεται να είναι πάνω από 30.000 φοιτητές- της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και της ανέγερσης νέων σύγχρονων υποδομών που από τη μια θα διευκολύνουν τη ζωή των κατοίκων και από την άλλη θα βάλουν τη Λευκωσία στον παγκόσμιο αρχιτεκτονικό χάρτη. Η Λευκωσία, όπως υπογράμμισε η κα Τάνου, έχει τη δυναμική να αποτελέσει μέρος της παγκόσμιας τουριστικής σκηνής, ενώ σημείωσε πως η ΕΤΑΠ Λευκωσίας συνεργάζεται με πολιτιστικούς οργανισμούς, πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά κέντρα, τις δημοτικές αρχές και άλλους φορές για τη βιώσιμη, έξυπνη και ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας.

Η καμπάνια “Meet Nicosia Meet Culture” δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή όλων σχεδόν των μουσείων της Λευκωσίας, υπό την καθοδήγηση της ΕΤΑΠ Λευκωσίας, και προωθεί συντονισμένα μέσω διαφημίσεων, εκστρατειών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διοργάνωση εκδηλώσεων και ενεργειών για βελτίωση της σήμανσης και ωραρίου μουσείων και έργων εξωραϊσμού, όλα τα μουσεία και πολιτιστικούς χώρους της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας.

Το World Tourism Cities Federation είναι o μεγαλύτερος διεθνής τουριστικός οργανισμός στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 2012 με πρωτοβουλία του Πεκίνου. Αυτή τη στιγμή συμμετέχουν στον οργανισμό 136 πόλεις και 69 οργανισμοί που σχετίζονται με τον τουρισμό. Η Λευκωσία αποτελεί τη μοναδική κυπριακή πόλη που συμμετέχει στον WTCF.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αθώοι Ηλιάδης, Κυπρή στην υπόθεση της Τρ. Κύπρου

«Τέτοιο Κακουργιοδηκίο να τo χαιρόμαστε!!! »
ΑΚΑ  |  10:28

Έριξαν καρφιά στον Πρόεδρο οι ευρωβουλευτές του ΑΚΕΛ

«Ναι, ΑΚΑ, μίλησαν αυτοί που μας κούρεψαν, που έβγαζαν λεφτά στο εξωτερικό για να μην κουρευτούν, αυτοί ...»
Yiannos  |  14:24

Εφεση μετά τον σάλο για την ποινή-χάδι στον παιδεραστή

«Μπορειτε να μας πειτε ποια ειναι η μεγιστη δυνατη ποινη για τα αδικηματα που καταδικαστηκε;»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  |  12:42

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Διερωτούμε πως η σύνταξη επιτρέπει στον ΑΚΑ να γράφει αυτές τις ηλιθιότητες σχεδόν κάθε μέρα.»
CGA  |  09:57

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση