ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στην εποχή του 4.5G πέρασε η Cyta

Οι επιδόσεις των δικτύων 4.5G είναι πολλαπλάσιες του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα στην Κύπρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με ταχύτητες 4.5G τρέχει ήδη η Cyta για τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της εταιρείας τηλεπικοινωνιών. Σημειώνεται δε, ότι, η υπηρεσία 4.5G παρέχεται ήδη στα αστικά κέντρα. Οι επιδόσεις των δικτύων 4.5G είναι πολλαπλάσιες του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων σε σχέση με τα σημερινά δίκτυα στην Κύπρο.

Το 4.5G δίκτυο της Cyta καλύπτει σήμερα 50 υποσταθμούς με το 8% της Κύπρου, ενώ το 4G καλύπτει το 30%. Το 3G καλύπτει πλέον το 95%. Η εταιρεία εξήγγειλε κίνητρα για τους υφιστάμενους αλλά και για παλιούς πελάτες.

Η ανάγκη βελτιστοποίησης των ταχυτήτων για τη κινητή τηλεφωνία, έχουν φέρει τους χρήστες να είναι πολύ απαιτητικοί, αλλά και να επιζητούν το καλύτερο αποτέλεσμα. Με το 4.5G, η ποιότητα της φωνής γίνεται ακόμα καλύτερη από αυτή που απολάμβαναν οι χρήστες του 4G, αλλά και οι συνομιλίες είναι ψηφιακά κρυπτογραφημένες.

Για πληροφόρηση του κοινού, το 4.5G θα προσφέρει ταχύτητες μέχρι και 500 mbps (megabyte per second), ενώ το 4G έχει ταχύτητα 150 mbps.

Το 4.5G είναι μια βελτιωμένη έκδοση του 4G, αλλά ο προάγγελος του 5G, δίκτυο ταχύτητας που μέχρι το 2022 θα εξυπηρετεί τουλάχιστον 1,5 δισ. συνδέσεις ΙοΤ, από 400 εκατ. που είναι σήμερα, μέσω κινητών επικοινωνιών.

Τέλος. οι οικίες στην Κύπρο έχουν κατά μέσο όρο ταχύτητα internet 20 mbps.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση