ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Κύπρο ο νέος ιδιοκτήτης της MTN, Xavier Niel

Αντιπροσωπεία της εταιρείας και μέλος του πριγκιπάτου του Μονακό συναντάται με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την MTN Κύπρου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Η  άφιξη του ισχυρού άντρα της Monaco Telecom και της Iliad στην Κύπρο, είναι ενδεικτική της σημασίας που φαίνεται να έχει για την εταιρεία η αξιοποίηση MTN Κύπρου, και η αξιοποίηση της κυπριακής αγοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο ισχυρός άντρας της Monaco Telecom έφτασε στην Κύπρο το πρωί με το ιδιωτικό του τζετ και πέρασε λίγο μετά τις 12:15 το μεσημέρι το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μαζί του ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Martin Peronnet αλλά και εκπρόσωπος του πριγκιπάτου του Μονακό. Λεπτομέρειες για το αντικείμενο της συνάντησης δεν έγιναν γνωστές αν και θεωρείται βέβαιο ότι μέρος της συζήτησης έχει να κάνει με την πρόσφατη δραστηριοποίηση της εταιρείας του Niel στην Κύπρο μέσω της MTN.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας έχει αναπτύξει ιδιαίτερη σχέση με το νησί από τον Ιούλιο, με την εξαγορά της MTN από την εταιρεία Monaco Telecom στην οποία ελέγχει πέραν του 51% των μετοχών. Πρόκειται επίσης για τον βασικό μέτοχο του μεγαλύτερου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην Γαλλία, Iliad S.A. Η περιουσία του φτάνει τα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο πλευρό του από το 2012 η σύζυγος του Delphine Arnault εκτελεστική αντιπρόεδρος και διευθυντικό στέλεχος στον όμιλο μόδας Louis Vuitton, με την οποία έχει αποκτήσει μια κόρη. 

Τα πλάνα για την Κύπρο

Η επίσκεψη του στην Κύπρο καταδεικνύει την σημασία της κυπριακής αγοράς για  τον όμιλο Monaco Telecom. Όμιλος ο οποίος είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας εταιρειών τηλεπικοινωνιών NJJ Holding, η οποία αποτελείται από παροχείς σε αγορές στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Ιρλανδία, και το Μονακό. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου η εταιρεία έχει επίσημη παρουσία και στην Κύπρο, μέσω της οποίας επιδιώκεται περισσότερη παρουσία της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Εξάλλου οι προθέσεις και το όραμα της Monaco Telecom για την Κύπρο εκφράστηκαν πρόσφατα σε δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της, Martin Peronnet με αφορμή την παρουσίαση του project να καταστήσει το Μονακό την πρώτη χώρα στον κόσμο που καλύπτεται πλήρως από το προηγμένο τεχνολογικά δίκτυο 5G. Κατά τον κ. Peronnet, η Κύπρος και το Μονακό έχουν παρόμοιες αγορές  και το κοινό το οποίο υπηρετούν έχει υψηλές απαιτήσεις. Συγκρίνοντας την αγορά της Κύπρου με του Μονακό, σημείωσε ότι ο στόχος της εταιρείας είναι να προχωρήσουν και στην Κύπρο σε  ρηξικέλευθες, κατά την έκφραση του, κινήσεις στον τομέα της τεχνολογίας , πολιτική την οποία η εταιρεία, ακολουθεί και στο Μονακό. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση