ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:35
 

Συμφωνία Monaco Telecom - Huawei

Το Μονακό η πρώτη χώρα με πλήρη 5G κάλυψη

Δελτίο Τύπου

Συμφωνία ανάπτυξης δικτύου 5G στο Μονακό, υπέγραψαν την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, στο Πεκίνο, η Monaco Telecom και η Huawei, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ στην Κίνα.

Η συμφωνία υπεγράφη από τους Martin Péronnet, Διευθύνoντα Σύμβουλο της Monaco Telecom και Shi Weiliang, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Huawei Γαλλίας και Μονακό, παρουσία των Πρίγκηπα Αλβέρτου ΙΙ και Ren Zhengfei, ιδρυτή της Huawei.

Το παρών του στην εκδήλωση έδωσε επίσης και ο Frédéric Genta, διεπιστημονικός εκπρόσωπος, υπεύθυνος για την ψηφιακή μετάβαση στο Πριγκιπάτο του Μονακό, υποστηρίζοντας έμπρακτα τη συνεργασία, η οποία στοχεύει στην παροχή πλήρους κάλυψης 5G στο Μονακό. Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στην ταχεία υλοποίηση των Smart City projects του Πριγκηπάτου, προσφέροντας ασύγκριτες επιδόσεις στη χρήση του Ίντερνετ και δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η συμφωνία αποτελεί μέρος της συνεργασίας που ξεκίνησε το 2012, μεταξύ της Monaco Telecom και του κινεζικού κολοσσού, Huawei, παγκόσμιου ηγέτη στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία ενώ το 2017 οδήγησε στο λανσάρισμα του 4G δικτύου κινητής 1Gbs. Η ταχεία προώθηση του 5G στο Monaco, έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης του Πρίγκηπα Αλβέρτου ΙΙ με τον Αναπληρωτή και εκ περιτροπής Πρόεδρο της Huawei, Guo Ping, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνόδου κορυφής στο Davos. Σηματοδοτεί, επίσης, την επιθυμία του κράτους του Μονακό να αποκτήσει τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες επικοινωνίας μέσω του παρόχου τηλεπικοινωνιών.

Μια πρώτη πιλοτική ζώνη θα είναι έτοιμη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια του Monaco Yacht Show 2018. Το δίκτυο αναμένεται να αναπτυχθεί πλήρως, φιλοξενώντας τα πρώτα εμπορικά τερματικά, περί τα μέσα του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η Monaco Telecom είναι ο αποκλειστικός παροχέας τηλεπικοινωνιών του Πριγκιπάτου του Μονακό, και απέκτησε πρόσφατα την MTN Κύπρου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση