ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα ακριβότερα και φθηνότερα παραλιακά κέντρα αναψυχής

Πιο ακριβή επαρχία η Λεμεσός, φθηνότερες Λάρνακα και Αμμόχωστος

Newsroom K

Από €0,50 μέχρι €4,60 μπορεί να αγοράσει κανείς ένα μπουκαλάκι νερό στις παραλιακές περιοχές της Κύπρου σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο τον οποίο κατάρτισε το τμήμα διασφάλισης ποιότητας του ΚΟΤ. Οι τιμές ποικίλουν αναλόγως της περιοχής, αλλά και του τύπου του παραλιακού κέντρου αναψυχής που επιλέγει ο καταναλωτής. Οι τιμές στα επτά είδη ευρείας κατανάλωσης με τα οποία καταπιάνεται η έρευνα (Burger με πατάτες, Μπύρα Εγχώρια 330ml, Αναψυκτικό 330ml, Καφές Κυπριακός, Φραπέ, Χυμός Πορτοκάλι εγκυτιωμένος 250ml
Νερό εγχώριο 1000ml, Νερό εγχώριο 500ml), δείχνουν ως ακριβότερη την επαρχία Λεμεσού και φθηνότερη την Λάρνακα ενώ σε σχετικά πιο χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές σε Αγία Νάπα και Πρωταρά.

Σύμφωνα με την έρευνα, για το βασικότερο αγαθό, ένα μπουκαλάκι νερό, στην συσκευασία των 500 ml μπορεί να πληρώσει μέχρι €4,60, τιμή η οποία καταγράφηκε στο παλαιό λιμάνι Λεμεσού.

Η φθηνότερη τιμή πώλησης του φραπέ είναι €1,9 στην Λεμεσό, ενώ φτάνει να πωλείται μέχρι €6,5 στην ίδια επαρχία.  Οι τιμές για φραπέ κινούνται γύρω στα €3- €3,5 στα περισσότερα υποστατικά.

Στην περίπτωση της μπύρας, η τιμή της κυμαίνεται από €2 μέχρι €8 με την ακριβότερη τιμή να συναντάται και πάλι στη Λεμεσό.

Η έρευνα έγινε σε 151 υποστατικά, σε παραλιακές περιοχές της Κύπρου οι οποίες είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους. Όπως υπογραμμίζεται από τον ΚΟΤ, οι τιμοκατάλογοι θα πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος εντός και εκτός του κέντρου, για ενημέρωση του κοινού, ενώ για κάθε υπηρεσία που παρέχεται πρέπει να εκδίδεται απόδειξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση