ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τα ακριβότερα και φθηνότερα παραλιακά κέντρα αναψυχής

Πιο ακριβή επαρχία η Λεμεσός, φθηνότερες Λάρνακα και Αμμόχωστος

Newsroom K

Από €0,50 μέχρι €4,60 μπορεί να αγοράσει κανείς ένα μπουκαλάκι νερό στις παραλιακές περιοχές της Κύπρου σύμφωνα με τον σχετικό κατάλογο τον οποίο κατάρτισε το τμήμα διασφάλισης ποιότητας του ΚΟΤ. Οι τιμές ποικίλουν αναλόγως της περιοχής, αλλά και του τύπου του παραλιακού κέντρου αναψυχής που επιλέγει ο καταναλωτής. Οι τιμές στα επτά είδη ευρείας κατανάλωσης με τα οποία καταπιάνεται η έρευνα (Burger με πατάτες, Μπύρα Εγχώρια 330ml, Αναψυκτικό 330ml, Καφές Κυπριακός, Φραπέ, Χυμός Πορτοκάλι εγκυτιωμένος 250ml
Νερό εγχώριο 1000ml, Νερό εγχώριο 500ml), δείχνουν ως ακριβότερη την επαρχία Λεμεσού και φθηνότερη την Λάρνακα ενώ σε σχετικά πιο χαμηλά επίπεδα κυμαίνονται και οι τιμές σε Αγία Νάπα και Πρωταρά.

Σύμφωνα με την έρευνα, για το βασικότερο αγαθό, ένα μπουκαλάκι νερό, στην συσκευασία των 500 ml μπορεί να πληρώσει μέχρι €4,60, τιμή η οποία καταγράφηκε στο παλαιό λιμάνι Λεμεσού.

Η φθηνότερη τιμή πώλησης του φραπέ είναι €1,9 στην Λεμεσό, ενώ φτάνει να πωλείται μέχρι €6,5 στην ίδια επαρχία.  Οι τιμές για φραπέ κινούνται γύρω στα €3- €3,5 στα περισσότερα υποστατικά.

Στην περίπτωση της μπύρας, η τιμή της κυμαίνεται από €2 μέχρι €8 με την ακριβότερη τιμή να συναντάται και πάλι στη Λεμεσό.

Η έρευνα έγινε σε 151 υποστατικά, σε παραλιακές περιοχές της Κύπρου οι οποίες είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους. Όπως υπογραμμίζεται από τον ΚΟΤ, οι τιμοκατάλογοι θα πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος εντός και εκτός του κέντρου, για ενημέρωση του κοινού, ενώ για κάθε υπηρεσία που παρέχεται πρέπει να εκδίδεται απόδειξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση