ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:26
 

Τρεις τελικά οι μνηστήρες για την cyta Hellas

Vodafone – Wind και μια σύμπραξη ελλαδικών και ξένων εταιρειών οι ενδιαφερόμενοι

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Τρείς, και όχι δυο είναι οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος που κατατέθηκαν για εξαγορά της θυγατρικής του κρατικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού της Κύπρου στην Ελλάδα.

Την ώρα που δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση στη Λευκωσία για τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης δημόσιου ενδιαφέροντος για την cyta Hellas, έγκυρες πηγές της «Κ» αναφέρουν ότι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος που έχει προσληφθεί για να τρέξει την αλλαγή της επενδυτικής δραστηριότητας της cyta στην Ελλάδα η PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC), έχει στα χέρια της το ενδιαφέρον της Βρετανικής Vodafone, στρατηγικού συνεργάτη της μητρικής εταιρείας στην Κύπρο, της Wind και ενός consortium εταιρειών, ελλαδικών και ξένων συμφερόντων, χωρίς να προσδιορίζονται οι εταιρείες που συμμετέχουν.

Οι εταιρείες που θα περάσουν από την αξιολόγηση

Με βάση την διαδικασία δημόσιας πρόκλησης ενδιαφέροντος, και τα τρία εταιρικά σχήματα, ασχέτου τελικού ενδιαφέροντος είχαν κληθεί να δηλώσουν και τις δυο επιλογές που έχουν. Είτε αγορά της εταιρείας σε ποσοστό 100% είτε με συμμετοχική μορφή. Παρά ταύτα όπως διέρρευσε τις προηγούμενες μέρες, το ενδιαφέρον της Vodafone είναι για εξαγορά του συνολικού πακέτου μετοχών της cyta Hellas ενώ για την Wind η δημιουργία ενός νέου σχήματος με τη συμμετοχή της cyta Hellas.

Για τον τρίτο ενδιαφερόμενο δεν υπάρχουν πληροφορίες αν επιθυμεί την εξαγορά του 100% των μετοχών ή αν στις επιλογές του είναι η συμμετοχική μορφή. Το επόμενο στάδιο της διαδικασίας προνοεί την αξιολόγηση των τριών φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Διοικητικό Συμβούλιο της μητρικής εταιρείας στη Λευκωσία.

Οι εταιρείες που θα περάσουν από την αξιολόγηση θα κληθούν να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας προκειμένου να τους δοθεί πρόσβαση στην τράπεζα πληροφοριών για τα περιουσιακά στοιχεία της cyta Hellas. Μετά τη μελέτη των περιουσιακών στοιχείων οι εταιρείες θα αποφασίσουν αν θα υποβάλλουν προσφορά εξαγοράς αυτή τη φορά δεσμευτικού χαρακτήρα.

Η τελική επιλογή θα γίνει από το Διοικητικό Συμβούλιο του ημικρατικού οργανισμού σε συνεργασία με το χρηματοοικονομικό σύμβουλος την PricewaterhouseCoopers Business Solutions S.A. (PwC).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση