ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τρίημερο μαραθώνιο για Fintech διοργανώνει η Τράπεζα Κύπρου

Το Fintech αλλάζει άρδην το τοπίο στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με διάφορους τρόπους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Τράπεζα Κύπρου συγκεντρώνει το τριήμερο μεταξύ 1- 11 Ιουνίου startups, μέντορες από το εξωτερικό αλλά και παράγοντες του οικοσυστήματος, οι οποίοι εκτός από την πολύτιμη γνώση τους και το δίκτυό τους, μπορούν, και σκοπεύουν, να προσφέρουν στις νεοφυείς επιχειρήσεις την ευκαιρία να αξιοποιήσουν στο έπακρον τα εργαλεία που τους προσφέρει η Τράπεζα.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Φίλιππος Λεάνδρου, Διευθυντής Υπηρεσιών του τομέα της Τεχνολογίας Πληροφοριών, το Fintech, ή χρηματοοικονομική τεχνολογία όπως αποδίδεται στα Ελληνικά, είναι ένας ευρύς και πολυδιάστατος όρος που περιλαμβάνει όλες τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο, το διαδίκτυο, cloud κ.λπ για την αποτελεσματική και εύχρηστη παροχή τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

«Το Fintech αλλάζει άρδην το τοπίο στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με διάφορους τρόπους και κυρίως την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών», είπε σύμφωνα με δελτίο Τύπου της τράπεζας.

Από την πλευρά του, ο Χάρης Πουαγκαρέ, Διευθυντής Διεύθυνσης Λιανικής Τραπεζικής και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, είπε πως "η σπουδαιότητα του μαραθωνίου, ο οποίος πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο, είναι ότι δίνεται η ευκαιρία σε ομάδες και νεοφυείς επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν, σε ένα Σαββατοκύριακο, επαφές και διασυνδέσεις και να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις γύρω από το Fintech.»

«Το Fintech υπό την αιγίδα της Τράπεζας Κύπρου, αποτελεί μια γιορτή της καινοτομίας. Ένα μεγάλο και δημιουργικό συναπάντημα προγραμματιστών, αναλυτών, designers, στελεχών επικοινωνίας, marketing executives, εξυπηρέτησης πελατών, business consultants, επαγγελματιών και στελεχών από τον χρηματοπιστωτικό τομέα και φυσικά φοιτητών», πρόσθεσε ο κ. Πουγκαρέ/

Επιβεβαίωσε την αφοσίωση της Τράπεζας στους νέους, λέγοντας πως «βλέπουμε τις νεοφυείς επιχειρήσεις, ως το οξυγόνο που χρειάζεται η κυπριακή οικονομία για να αναζωογονηθεί».

«Έχοντας αυτό στο μυαλό μας», συμπλήρωσε, «δημιουργήσαμε και λειτουργήσαμε πριν 2 χρόνια το πρόγραμμα IDEA και τώρα εντείνουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια μας, με τη διοργάνωση του 1ου μαραθωνίου ανάπτυξης εφαρμογών για καινοτόμες τεχνολογίες του χρηματοπιστωτικού κλάδου μαραθωνίου ανάπτυξης Fintech».

Εκ μέρους του «Microsoft Innovation Center», ο Γιωργος Πετρακίδης ανέφερε πως αποτελεί εξαιρετική εξέλιξη στην ενδυνάμωση του οικοσυστήματος η στήριξη της Τράπεζας Κύπρου, ενώ επανέλαβε πως οι εγκαταστάσεις του Innovative Center αλλά και το προσωπικό του, θα βρίσκεται στο πλευρό των ομάδων, όχι μόνο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά και στην μετέπειτα εξέλιξη της ιδέας τους.

Ο Μάριος Καπίρης, εκπρόσωπος της IBM, αφού εξήρε την πρωτοβουλία της Τραπέζας Κύπρου, επισήμανε τη σπουδαιότητα του θεσμού αλλά και της αξιοποίησης της Fintech τεχνολογίας. Η συνεισφορά της IBM με τεχνογνωσία και πόρους ενισχύει την προσπάθεια αυτή.

Ο Φίλιππος Σώσειλος από την PwC, επισήμανε την ανάγκη καλλιέργειας της κουλτούρας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να αγκαλιάσουμε τους νέους, με τρόπο που θα τους βοηθήσει να ενισχύσουν και αξιοποιήσουν τις ιδέες τους, αλλά και να απενοχοποιήσουμε την αποτυχία που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην πορεία προς την επιτυχία.

Σύμφωνα με την Tράπεζα, η νικήτρια ομάδα θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την ανάπτυξη της ιδέας της, μέσω αυτόματης συμμετοχής στο Accelerator-Incubator πρόγραμμα IDEA.

Επιπλέον οι νικητές θα επιβραβευτούν με επίσκεψη στο ερευνητικό κέντρο της IBM στη Ζυρίχη. Η IBM θα καλύψει τα αεροπορικά εισιτήρια και μία διανυκτέρευση 2 ατόμων που θα πραγματοποιήσουν την επίσκεψη. Ενώ η ομάδα που θα επιλεγεί, θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει την ανάπτυξη της ιδέας της μέσω του προγράμματος Microsoft Bizspark, με παροχή cloud credit αξίας μέχρι 120,000 ευρώ.

Το σημαντικότερο, όπως αναφέρεται, είναι ότι για τις εφαρμογές και τις ομάδες, άσχετα αν βραβευθούν ή όχι θα υπάρχουν δυνατότητες δικτύωσης και περαιτέρω εξέλιξης τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση