ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
 

Χαιρετίζει τον Νόμο για τις εναλλακτικές επενδύσεις ο Invest Cyprus

Η νέα νομοθεσία ψηφίστηκε την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής

Newsroom K

Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) χαιρετίζει την ψήφιση, από τη Βουλή, της νομοθεσίας για τους Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων, η οποία στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των συλλογικών επενδυτικών ταμείων.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, απώτερος σκοπός της νέας νομοθεσίας είναι η διασφάλιση της προστασίας των δικαιωμάτων των επενδυτών και εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της χώρας και για προώθηση εναλλακτικών τομέων που προσφέρονται για προσέλκυση επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, κ. Μιχάλης Π. Μιχαήλ, υπογράμμισε τη σημασία της ψήφισης της νέας νομοθεσίας για την ανάπτυξη του τομέα των επενδυτικών ταμείων. «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα ανάδειξης και ενδυνάμωσης ενός τομέα που παρουσιάζει ουσιαστικές προοπτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και μπορεί να συνεισφέρει στην επίτευξη μακροχρόνιας οικονομικής ανάπτυξης. Οι ρυθμίσεις που προνοεί ο Νόμος στοχεύουν να καταστήσουν το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων πιο ελκυστικό, αυστηρό και ασφαλές, στη βάση βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται επιτυχώς σε άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες με παράδοση στον τομέα».

Ο Νόμος ρυθμίζει τη σύσταση και τη λειτουργία των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΟΕΕ), περιλαμβανομένων των αυτοδιαχειριζόμενων ΟΕΕ με περιορισμένο αριθμό προσώπων (ΟΕΕΠΑΠ) και των Καταχωρισμένων Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων (ΚΟΕΕ)

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση