ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΟΕΒ: Επιβεβλημένος ο ανασχεδιασμός του οικονομικού μοντέλου της Κύπρου

Το όραμα της ΟΕΒ για την οικονομία παρουσίασε ο Πρόεδρός της Ομοσπονδίας Εργοδοτών στο πλαίσιο επίσημου δείπνου

Newsroom K

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία εκδήλωση - δείπνο της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με επίσημο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξέφρασε την πρόθεση της Κυβέρνησης να συνεχίσει να εργάζεται με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο αίσθημα ευθύνης προκειμένου να εδραιώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και να δώσει ώθηση στις εξαίρετες προοπτικές που δημιουργήθηκαν αναφορικά με τους κύριους παραγωγικούς τομείς, προς όφελος των επιχειρήσεων και του συνόλου των πολιτών.

Σε σχέση με την ανάγκη υιοθέτησης των μεταρρυθμίσεων ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε μια αδιαμφισβήτητη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των κυπριακών επιχειρήσεων και θα δημιουργήσουν ένα ακόμη πιο ελκυστικό περιβάλλον για εγχώριες και ξένες επενδύσεις, ενισχύοντας τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Κύπρου.

Στην δική του ομιλία ο Πρόεδρος της ΟΕΒ, Χρίστος Μιχαηλίδης τόνισε ότι ο πλήρης ανασχεδιασμός του οικονομικού μοντέλου της Κύπρου είναι επιβεβλημένος, επισημαίνοντας ότι η ΟΕΒ αναγνωρίζει «τις αλλαγές αλλά και τις επιτυχίες, με επιστέγασμα τους σταθερούς δείκτες ανάπτυξης, την μείωση της ανεργίας και επαναφορά της χώρας μας σε επενδυτική βαθμίδα».
Ωστόσο, ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε ότι «οι θετικές εξελίξεις δεν επιτρέπουν εφησυχασμό και ασφαλώς ούτε επιστροφή σε πρακτικές του παρελθόντος».

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΟΕΒ ανέλυσε στους παρευρισκόμενους το όραμα της Ομοσπονδίας για την κυπριακή οικονομία, ενώ αναφέρθηκε στις ανά τομέα προτάσεις και εισηγήσεις της ΟΕΒ για ενίσχυση της ανάπτυξης και του επιχειρείν, μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, μείωση της ανεργίας, άνοδο της απασχόλησης και προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζα, Ιωάννης Μάτσης τόνισε ότι ο κυπριακός τραπεζικός τομέας αναδιαμορφώθηκε και πλέον στέκεται σε πιο στερεές βάσεις, η ανεργία μειώνεται αισθητά και οι βασικοί οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι έχουμε αφήσει πίσω μας την βαριά κρίση που κορυφώθηκε το 2013.

Πρόσθεσε, ακόμη ότι στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση «τα οργανωμένα σύνολα και οι οργανώσεις όπως η ΟΕΒ είχαν καθοριστικό και πολλές φορές ρυθμιστικό ρόλο», συμπληρώνοντας ότι μέσα από τη δράση της η ΟΕΒ, για περισσότερα από 55 χρόνια, αποτέλεσε καθοριστικό φορέα της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της Κύπρου».

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών τον λόγο πήρε ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου ο οποίος με αφορμή την παράδοση της Προεδρίας της Ομοσπονδίας από τον Χρίστο Μιχαηλίδη, τέλη του έτους, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο το οποίο επιτέλεσε ο κ. Μιχαηλίδης κατά την τελευταία τετραετία μέσα σε δύσκολες συνθήκες για την κυπριακή οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της ΟΕΒ. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος προσωπικοτήτων από τον τομέα της πολιτικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, ενώ χορηγός της ήταν η Ελληνική Τράπεζα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Ο μόνος τρόπος να αρχίσει να συμπεριφέρεται όπως πρέπει ο Μιχαηλίδης και να κατεβεί απο το καλάμι, είναι ...»
Ανώνυμος  |  14:32

Λ.Παντελίδης-Α.Σοζέν: Ελβετικό μοντέλο πολυπεριφερειακής αντί για ΔΔΟ

«Η καλά στημένη θεατρική πράξη από τον Μόνιμα Αναξιόπιστο Πρόεδρο-Μ.Α.Π ότι ξαφνικά ο Σοφός Πολιτικός ...»
Θεοχάρης Θεοχάρης  |  10:30

Τσίπρας: Η ιστορία γράφεται από αυτούς που τολμούν

«Πρεπει να πουμε ομως οτι και οι προδοσιες γινονται απο κιοτιδες που τολμουν ιστορικες υποχωρησεις !!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  09:25

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

Οικονομική: Τελευταία Ενημέρωση

X