ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:54
 

O Πρόεδρος Αναστασιάδης κεντρικός ομιλητής στο 2ο Επενδυτικό Φόρουμ

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική επαφή της Κύπρου με διεθνείς επενδυτές και οικονομικούς παράγοντες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής του 2ου Επενδυτικού Φόρουμ της Capital Link για την Κύπρο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στο The Metropolitan Club του Μανχάταν.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική επαφή της Κύπρου με διεθνείς επενδυτές και οικονομικούς παράγοντες, μετά την επιστροφή της έπειτα από 7 χρόνια στην επενδυτική κατηγορία, ύστερα από την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης S&P Global Ratings.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μιλήσει στο επίσημο γεύμα του Capital Link Forum, μαζί με τον Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ. Στο Φόρουμ επίσης θα συμμετάσχουν, οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, Χάρης Γεωργιάδης και Γιώργος Λακκοτρύπης και η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδη.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Capital Link, Νίκος Μπορνόζης, «στο συνέδριο θα προβληθούν οι εξελίξεις και οι μεταρρυθμίσεις στην κυπριακή οικονομία και το πρόγραμμα κυπριακής Κυβέρνησης για την οικονομία και τις επενδύσεις. Θα λάβουν επίσης μέρος πολιτικούς και επιφανείς επιχειρηματίες και παράγοντες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη λήψη των αποφάσεων».

Το Φόρουμ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής ενότητες:
• Η Οικονομία της Κύπρου - Εξελίξεις & Προοπτικές
• Τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες
• Η Κύπρος ως περιφερειακός κόμβος ενέργειας -  Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ενέργεια
• Η Κύπρος ως περιφερειακός ναυτιλιακός κόμβος.
• Η ναυτιλιακή εμπειρία και υποδομές στην Κύπρο από πλευράς εφοπλιστών – Η προοπτική της Κύπρο ως επιχειρησιακός κόμβος.

Το 1ο Επενδυτικό Φόρουμ της Capital Link για την Κύπρο είχε πραγματοποιηθεί το Μάρτιο του 2017, παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη και μελών της Κυβέρνησης.

«Αξιοποιώντας την επιτυχία του περυσινού φόρουμ, οι διοργανωτές αποσκοπούν στη διατήρηση της δυναμικής της ευαισθητοποίησης για την Κύπρο ως παγκόσμιου επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού σε ένα ευρύτερο κοινό επενδυτών, μέσω μιας σημαίνουσας εκδήλωσης υψηλού επιπέδου στην πόλη της Νέας Υόρκης», προσθέτει ο Νίκος Μπορνόζης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«η ίδια ανακωχή όπως έγινε στην Κύπρο το 74. το μεγαλύτερο μέρος της καταλήφθηκε σε εκεχειρία.»
Χαριθέα  |  12:43

Η ουσία της κατάπαυσης του πυρός στην Συρία

«Οι δύο Αμερικάνοι πήγαν στην Τουρκία να δουλέψουν τον ψυχάκια και αυτός τους δούλεψε όπως ο ίδιος ήθελε!!! ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Reuters: Δικτάτορες από την Καμπότζη απέκτησαν κυπριακό διαβατήριο

«Τί κέρδος έκανε το γραφείο των αππωμένων αδερφών?»
ΑΚΑ  |  08:54

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X