ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Χατζηγιάννης: Λειτουργούμε με διαφάνεια και λογοδοσία

Με εσωτερικό μήνυμα προς τους υπαλλήλους του Συνεργατισμού απαντά στις επικρίσεις

Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση στέλνει ο Γενικός Διευθυντής του Συνεργατισμού Νικόλας Χατζηγιάννης μέσω εσωτερικού μηνύματος προς τους εργαζόμενους του οργανισμού. Σημειώνει πως ο Συνεργατισμός πλέον λειτουργεί στη βάση των αρχών και της διαφάνειας ενώ στέλνει το μήνυμα πως οι εργαζόμενοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Ολόκληρο το μήνυμα πιο κάτω:


Με αφορμή το μπαράζ δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, σε σχέση με παλιές υποθέσεις ατασθαλιών ή άλλων κακώς εχόντων στον Συνεργατισμό, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για την αποφασιστικότητα και την προσήλωσή μας στις αρχές της διαφάνειας και της λογοδοσίας.
 
Ερευνούμε όλες τις υποθέσεις και εκεί όπου διαπιστώνουμε την πιθανή ύπαρξη ποινικών αδικημάτων, παραπέμπουμε τις υποθέσεις στη Νομική Υπηρεσία της Τράπεζας και στην Αστυνομία. Αυτό πράξαμε τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε.
 
Λειτουργούμε πλέον σε ένα πολύ επιθετικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον μιας  τραπεζικής αγοράς ύψους €60δις η οποία μας προκαλεί να αποδεικνύουμε καθημερινά τις ικανότητες και την προσήλωση μας στο μεγάλο έργο που έχουμε αναλάβει, την ανάκαμψη του Συνεργατισμού.
 
Πετύχαμε πολλά. Πολύ περισσότερα απ’ όσα οι περισσότεροι ανέμεναν. Έχουμε προχωρήσει σε 10.000 αναδιαρθρώσεις χορηγήσεων που αφορούν γύρω στα 40.000 άτομα, δηλαδή περίπου το 9% του εργατικού δυναμικού της Κύπρου, ξεπερνώντας το στόχο του 1 δις ευρώ. 
 
Έχουμε τεκμηριώσει ότι ο ανανεωμένος Συνεργατισμός είναι ανθεκτικός και  ευπροσάρμοστος σε αντίξοες μάλιστα συνθήκες. Ο Συνεργατισμός έχει ήδη υιοθετήσει τις εκτιμήσεις και τις παραμέτρους της επιθεώρησης που διενεργήθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανεβάζοντας τον δείκτη προβλέψεων κάλυψης δανείων σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών στο 50%. Έχουμε δημιουργήσει σημαντικά αποθέματα προβλέψεων και κεφαλαίων ύψους €4.700εκ  για να διαχειριστούμε τις προκλήσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων μας.
 
Ο Συνεργατισμός είναι λειτουργικά σταθερά κερδοφόρος, με σημαντικές προοπτικές απόδοσης στα κεφάλαια που έχουν επενδυθεί, με ένα απλό και προβλεπτό ισολογισμό. Το μεγάλο μέγεθος του Οργανισμού μας, με ισολογισμό €15 δις του δίνει τη δυνατότητα να ηγηθεί της αγοράς.  
 
Αιχμή του δόρατός για την επίτευξη των στόχων μας είστε εσείς οι 2.700 εργαζόμενοι στο Συνεργατισμό και οι οικογένειες σας. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να αναπτύξουμε περαιτέρω τις εργασίες μας ενισχύοντας τις σχέσεις με τους υφιστάμενους πελάτες μας και δημιουργώντας νέες, προσφέροντας τους τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας με φιλικότητα επαγγελματισμό και απλότητα.
 
Αναγνωρίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο που όλοι μαζί και ο καθένας από εσάς διαδραματίζει στην καθημερινή επαφή και επικοινωνία του Συνεργατισμού με τα μέλη και τους πελάτες του, θα θέλαμε να είστε οι φορείς και μεταδότες του ξεκάθαρου μηνύματός μας προς την κοινωνία:
«Οικοδομούμε ένα σύγχρονο αποτελεσματικό και εύρωστο Συνεργατισμό, βασισμένοι στις αρχές της διαφάνειας, της εταιρικής διακυβέρνησης και του ελέγχου. Έχουμε πλήρη επίγνωση και αντίληψη του ρόλου μας και των προσδοκιών της Κυπριακής κοινωνίας από τον Συνεργατισμό και ανταποκρινόμαστε.» 
 
Τα αποτελέσματα της συλλογικής μας προσπάθειας, για την οποία θα ήθελα για μία ακόμη φορά να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ, άρχισαν ήδη να καταγράφονται και να αναγνωρίζονται.

 

 

 

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση