ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Παραιτήθηκε ο Χρίστος Τσίγκης από μέλος της ΕΠΑ

Σέβεται την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου αλλά τον βρίσκει αντίθετο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με γραπτή δήλωση του το μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού κ. Χρίστος Τσίγκης ανακοίνωσε την παραίτηση καθώς θεωρεί ότι η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου. Παρόλο που σέβεται την απόφαση τον βρίσκει αντίθετο και σημειώνει πως το Δημοκρατικό Κόμμα δεν έχει οικονομικά ή άλλα συμφέροντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σήμερα 29/01/2016 το μεσημέρι, υπέβαλα στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, με άμεση ισχύ την παραίτηση μου από Μέλος της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ) στην οποία διορίστηκα από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 24/05/2013.

Η παραίτηση μου οφείλεται στη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου σε σχέση με την προσφυγή με αρ. 5651/2013 εκ μέρους των Νομικών Συμβούλων της ΑΤΗΚ εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού.

Παρόλο που σέβομαι την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου (άσχετα αν θα υπάρξει προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο), εξακολουθώ και υποστηρίζω τη θέση μου, δηλαδή ότι η συμμετοχή μου στην Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος δεν έχει οποιοδήποτε οικονομικό ή άλλο συμφέρον, δυνάμενο να επηρεάσει το αμερόληπτο της κρίσης μου κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων, εξουσιών και καθηκόντων μου. Σημειώνω ότι με την απόφαση αυτή στην ουσία ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου, πράγμα απαράδεκτο για εμένα.

Οι Νόμοι άλλων Αρχών ή Επιτροπών όπως της ΡΑΕΚ, της ΑΑΠ, του ΓΕΡΗΕΤ, και της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, αναφέρουν ρητά ότι για τα Μέλη δεν επιτρέπεται η ανάληψη αξιώματος ή θέσης σε οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. Στο Νόμο της ΕΠΑ δεν αναφέρεται πουθενά τέτοιο πράγμα, κατά συνέπεια έκρινα ότι δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα και αυτό εξακολουθώ και πιστεύω και σήμερα άσχετα της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου. Αν αναφερόταν στο Νόμο της ΕΠΑ όπως τις άλλες Αρχές ή Επιτροπές, θα έκρινα αν θα αποδεχόμουν το διορισμό μου ή θα έδινα παραίτηση από την Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Όμως, επειδή η όλη πορεία και η δράση μου στα κοινά του τόπου, η ειλικρίνεια, η αξιοπρέπεια και το ήθος μου δεν μου επιτρέπουν να αποτελώ πρόβλημα τόσο για τη λειτουργία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, του Δημοκρατικού Κόμματος όσο και της ίδιας της Κυβέρνησης που με εμπιστεύτηκε, αποφάσισα συνειδητά να υποβάλω την παραίτηση μου.

Παρακολουθώ τις μεγάλες προσπάθειες που πραγματοποιεί τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Κυβέρνηση σε πολλά επίπεδα και έχω την άποψη ότι η πατρίδα μας μπορεί να τα καταφέρει πολύ καλύτερα στο προσεχές μέλλον, αν σπάσουν εντελώς τα διάφορα κατεστημένα.

Τέλος, ευχαρίστησα θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ευκαιρία που μου έδωσε και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο μου.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση