ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στη Βουλή η συζήτηση για τη νέα Cyta

Προαπαιτούμενο προκειμένου να εκταμιευθεί η τελευταία δόση

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Ένα από τα σημαντικά πακέτα νομοσχεδίων, τα οποία έχουν σταλεί στη Βουλή και βρίσκονται στη λίστα του υπουργού Οικονομικών με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος θα βρεθεί στη σημερινή ατζέντα της Επιτροπής Οικονομικών.

Πρόκειται για αριθμό νομοσχεδίων που αφορούν στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Cyta, τα οποία αποτελούν σύμφωνα με την κυβέρνηση προαπαιτούμενο προκειμένου να εκταμιευθεί η τελευταία δόση και η έξοδος από το μνημόνιο να πραγματοποιηθεί ομαλά.

Υπέρ της έναρξης του νομοτεχνικού ελέγχου των νομοσχεδίων από την παρούσα Βουλή πίεζαν έντονα το τελευταίο διάστημα οι συντεχνίες του ημικρατικού οργανισμού. Πιέσεις που είχαν ως αποδέκτες κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία τηρούν αρνητική στάση έναντι των νομοσχεδίων, αλλά και γενικότερα αλλαγής του θεσμικού στάτους του οργανισμού. Πιέσεις που εντάθηκαν μετά τις εκτιμήσεις που είχαν εκφρασθεί ότι το πακέτο νομοσχεδίων θα πάει προς ψήφιση στη νέα Βουλή.

Οι συντεχνίες υπό τον φόβο αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων των κομμάτων κινήθηκαν παρασκηνιακά, αφού με τη σημερινή εικόνα της Ολομέλειας τα νομοσχέδια περνούν μόνο αν το ΔΗΚΟ αλλάξει στάση. Να υπενθυμίσουμε ότι ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης επανειλημμένα είχε δηλώσει ότι με βάση το πρόγραμμα της Επιτροπής δεν υπάρχει χρόνος να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των νομοσχεδίων και να πάνε στη συνέχεια στην παρούσα Ολομέλεια. Σε ό,τι αφορά στη στάση του κόμματός του, ο κ. Βότσης είχε δηλώσει ότι θα είναι αρνητική.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση