ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για το leasing

Συμπερίληψη των ακινήτων χωρίς τίτλους θέλουν οι developers

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Tροποποιήσεις στο νομοσχέδιο που θα διέπει το ζήτημα των χρηματοδοτικών μισθώσεων κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Κατά γενική ομολογία, οι αλλαγές άφησαν ευχαριστημένα τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, όπως και τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων και τον Σύνδεσμο Τραπεζών.

Στην αντίπερα όχθη, την απογοήτευσή του εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) Σταύρος Λεπτός, καθότι στο νομοσχέδιο της χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) δεν περιλαμβάνεται πρόνοια για τα ακίνητα δίχως τίτλο. Επεξηγώντας στην επιτροπή με έντονο ύφος, ο κ. Λεπτός ανέφερε οτι πρέπει να συμπεριληφθούν στο leasing και ακίνητα τα οποία δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας, δίχως να αντιλαμβάνεται γιατί το υπoυργείο τα αποκλείει. «Οι άδειες δεν δίδονται εύκολα, αλλά συγχρόνως αποκλειόμαστε από τη χρηματοδοτική μίσθωση ως developers» ανέφερε χαρακτηριστικά στην κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών, απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών Λούση Ηροδότου. Προς άμεση απάντησή του, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι πρέπει να προστατευθούν οι μισθωτές, χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα αυτό ως «διαχρονικό» και μη θέλοντας να μεταφερθεί σε έναν νέο νόμο.

Με τη μορφή «track changes», το υπουργείο Οικονομικών έλαβε υπόψιν του τις εισηγήσεις του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, του Συνδέσμου Χρηματοδοτικών Οργανισμών, του Συνδέσμου Εισαγωγέων Μηχανοκίνητων Οχημάτων και του Συνδέσμου Επιχειρηματιών και Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και βουλευτής ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης υπογράμμισε ότι πρέπει να απλοποιηθούν οι συμβάσεις τις οποίες θα συνάψουν οι εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης με τους μισθωτές, έτσι ώστε να έχουν εις γνώσιν τους όλους τους κινδύνους ή υποχρεώσεις που υπάρχουν.

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση