ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στο μικροσκόπιο της Ευρωβουλής τα Panama Papers

65μελής επιτροπή θα εξετάσει τις καταγγελλόμενες παραβιάσεις

ΚΥΠΕ

Στο μικροσκόπιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τίθενται τα λεγόμενα έγγραφα του Παναμά, που έφεραν στο φως τη μεγαλύτερη διαρροή στοιχείων που αφορούν δραστηριότητες υπεράκτιων εταιρειών, που σε πολλές περιπτώσεις εμπλέκουν και ονόματα πολιτικών προσώπων.

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, που συνέρχεται στο Στρασβούργο, ενέκρινε σήμερα Τετάρτη τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, για την οποία η εντολή εγκρίθηκε στις 2 Ιουνίου από τη Διάσκεψη των Προέδρων (Πρόεδρος και επικεφαλής των πολιτικών ομάδων) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η 65μελής Επιτροπή θα διερευνήσει τις καταγγελλόμενες παραβιάσεις και περιπτώσεις κακοδιοίκησης κατά την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το ξέπλυμα χρήματος, τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή.

Η Επιτροπή θα έχει στη διάθεσή της δώδεκα μήνες για να παρουσιάσει την τελική της έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωβουλή είχε εγκρίνει και τη σύσταση ειδικής επιτροπής για διερεύνηση των εγγράφων του Λουξεμβούργου, (Lux Leaks), τα οποία αφορούσαν ευνοϊκές φορολογικές αποφάσεις σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες. Η επιτροπή ολοκλήρωσε την αρχικά 6μηνη θητεία της και το Δεκέμβριο πήρε νέα εντολή για συνέχιση του έργου της για άλλους έξι μήνες.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση