ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μείωση των μισθών όταν μειώνεται το ΑΕΠ

Εισήγηση του ΔΗΣΥ στα πλαίσια της μεταρρύθμισης του δημοσίου

Την εισήγηση όπως οι μισθοί του δημοσίου μεταβάλλονται αρνητικά όταν το ονομαστικό ΑΕΠ είναι μειωμένο, υπέβαλε ο Δημοκρατικός Συναγερμός στα πλαίσια της συζήτησης των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του δημοσίου.

Τα νομοσχέδια της Μονάδας Μεταρρύθμισης τέθηκαν εκ νέου ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, όπως και οι εισηγήσεις των κομμάτων, με τον ΔΗΣΥ να σχολιάζει πως αν γίνει αποδεχθεί η εισήγησή του θα επιτευχθεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών, η διάθεση πόρων σε όσους πληγούν από την ύφεση και εξοικονόμηση πόρων για επίτευξη της επενδυτικής πολιτικής.

Ο ΔΗΣΥ εισηγείται επίσης όπως οι αξιολογήσεις λαμβάνονται υπόψη στις μελλοντικές αυξήσεις που θα καταβάλλονται. Συγκεκριμένα, εισηγείται όπως το ποσοστό αύξησης σε ένα δημόσιο υπάλληλο συνδέεται με τη βαθμολόγηση του ώστε να υπάρχει κίνητρο για αύξηση της παραγωγικότητας.

Το ΑΚΕΛ δεν υπέβαλε εισηγήσεις, προφανώς επειδή θα ταχθεί κατά των νομοσχεδίων, ωστόσο, ο Στέφανος Στεφάνου διερωτήθηκε με πιο σκεπτικό γίνεται πιο βαρύνουσα η άποψη του προϊστάμενου. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε περιπτώσεις «κολλήματος» από προϊστάμενους σε υφιστάμενους ανάλογα με την κομματική τους προέλευση.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση