ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άνοιγμα αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με απόφαση δικαστηρίου

Παράνομες και αυθαίρετες οι αποφάσεις της ΡΑΕΚ σύμφωνα με την απόφαση

ΚΥΠΕ

Χαστούκι για την πρακτική που εφάρμοζε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο θέμα της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο, χαρακτηρίζεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ελεύθερης Ανταγωνιστικής Αγοράς Ενέργειας (ΣΕΕΑΑΕΚ)

η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου σε προσφυγή του Συνδέσμου.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου η απόφαση υποδεικνύει ότι «… οι καθ’ ων η αίτηση (η ΡΑΕΚ δηλαδή) αναρμόδια αποφάσισαν να παγοποιήσουν την εξέταση των αιτήσεων, καταστρατηγώντας, με αυτό τον τρόπο την υποχρέωση τους να ασκήσουν την αρμοδιότητα τους προς λήψη απόφασης…».

Ο Σύνδεσμος εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση του δικαστηρίου:

«Με ικανοποίηση και αίσθημα δικαίωσης έχουμε δεχθεί σήμερα την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου στην προσφυγή της εταιρείας Easy Power (Cyprus) Ltd ενάντια στην ΡΑΕΚ για τις αποφάσεις της με τις οποίες εδώ και χρόνια έχουν παγοποιήσει την Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Κύπρο», αναφέρεται.
Η απόφαση χαρακτηρίζεται καταπέλτης ως προς τον τρόπο διαχείρισης της αγοράς από την ΡΑΕΚ ενώ ξεκαθαρίζει τι πρέπει να ακολουθήσει.

«Με άλλα λόγια γίνεται ξεκάθαρο ότι οι μέχρι σήμερα αποφάσεις της ΡΑΕΚ είναι παράνομες και αυθαίρετες και πρέπει άμεσα να προχωρήσει στο πλήρες άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και να αποπαγοποιήσει τόσο την έγκριση υφιστάμενων αιτήσεων όσο και την αποδοχή νέων αιτήσεων τόσο στο τομέα της παραγωγής όσον και της προμήθειας ως ορίζουν οι υφιστάμενες νομοθεσίες και οι υφιστάμενοι κανονισμοί», αναφέρεται.
Προστίθεται ότι αν υπάρχουν οποιαδήποτε πρακτικά κολλήματα λόγο είτε απρονοησίας, είτε κακών πρακτικών του παρελθόντος, αυτά πρέπει να λυθούν μέσα από διάλογο και συναίνεση και όχι μέσα από αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις.

«Αναμένουμε την επίσημη αντίδραση της ΡΑΕΚ και η οποία θα καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση