ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απαντήσεις στον Ο. Μιχαηλίδη για διορισμούς στον Συνεργατισμό

Η επιλογή Ν. Χατζηγιάννη για τη θέση του γενικού διευθυντή ουσιαστικά ήταν μονόδρομος

Απάντηση στις επικρίσεις του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για τις προσλήψεις που έγιναν στην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και ειδικά για την πρόσληψη του Νικόλα Χατζηγιάννη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του οργανισμού έδωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης της συμμετοχής της Δημοκρατίας στην ιδιοκτησιακή δομή του Συνεργατισμού, Διονύσης Διονυσίου, εξήγησε, πως η συγκεκριμένη θέση έπρεπε να καλυφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υποβλήθηκε ενδιαφέρον από οκτώ συνολικά πρόσωπα, τα οποία εργοδοτούνταν όλα σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άρα θα χρειαζόταν αρκετός χρόνος μέχρι να αποδεσμευτούν και να εγκριθούν για τη θέση. Επίσης, ο κ. Διονυσίου ανέφερε πως ο κατώτερος μισθός που ζητήθηκε, ήταν υπερδιπλάσιος από αυτόν που αποφασίστηκε να προσφερθεί για τη θέση, δηλαδή τις 200 χιλ. ευρώ.

Προηγουμένως είχε ξεκαθαρίσει πως ο Νικόλας Χατζηγιάννης είχε το δικαίωμα να επιδείξει ενδιαφέρον παρά το γεγονός πως προηγουμένως κατείχε τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.

Γενικότερα, όσον αφορά τις προσλήψεις στον Συνεργατισμό, ειπώθηκε πως νέες γίνονται μόνο για θέσεις που δεν μπορούν να καλυφθούν από το υφιστάμενο προσωπικό. Τις επόμενες μέρες θα σταλούν στη Βουλή στοιχεία για όλες τις προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια, των οποίων όπως ειπώθηκε, ο μέσος μισθός είναι οι 36 χιλ. ευρώ.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X