ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δύο εκστρατίες για τα εργασιακά από το Υπ.Εργασίας

Η μία αφορά ασφάλεια και υγεία στην εργασία και η άλλη δικαιώματα και υποχρεώσεις

ΚΥΠΕ

Η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου ανακοίνωσε την έναρξη δύο εκστρατειών, όπου η μία αφορά την ασφάλεια και υγεία στην εργασία και θα διαρκέσει μία βδομάδα και η άλλη αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών.

Η μία αφορά την ασφάλεια και υγεία στην εργασία και θα διαρκέσει μία βδομάδα και η άλλη αφορά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών.

«Έχουμε αποφασίσει ότι είναι μεγάλη ανάγκη όπως ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα» είπε η κ. Αιμιλιανίδου, σημειώνοντας ότι «πολλοί εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματά τους».

Η εκστρατεία θα διαρκέσει ένα μήνα με στόχο να ενημερωθούν όσο περισσότεροι εργαζόμενοι για τα δικαιώματα τα οποία έχουν, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

Θα διεξαχθούν ενημερωτικές επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, όπως ανέφερε η Υπουργός.

Πρόσθεσε ότι η εκστρατεία θα γίνεται από όλα τα αρμόδια τμήματα, δηλαδή, το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, το Τμήμα Εργασίας.

Είπε ακόμα ότι η εκστρατεία έχει τη στήριξη τόσο των εργοδοτών ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, όσο και του συνδικαλιστικού κινήματος.

«Είναι πολύ σημαντικό, όλοι μαζί ενωμένοι να ενημερώσουμε και να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων», τόνισε η Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Όπως ανέφερε, το μεγαλύτερο πρόβλημα μη ενημέρωσης των εργαζομένων αφορά πάρα πολλές πρόνοιες της εργατικής νομοθεσίας, που αφορούν, για παράδειγμα, το μισθό, τις άδειες, το 13ο μισθό. «Όλα τα δικαιώματα είναι πολύ σημαντικά για εμάς γι` αυτό εστιάζουμε σε όλα τα δικαιώματα», κατέληξε.

Οι δηλώσεις της Υπουργού έγιναν στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στην οποία ανακοίνωσε την έναρξη δύο εκστρατειών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση