ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέα διεύθυνση για τις δημόσιες μεταφορές

Στόχος του Υπουργείου Μεταφορών είναι να βελτιστοποιηθεί ο τομέας και να μειωθούν τα κόστη

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στη δημιουργία νέας Διεύθυνσης Δημοσίων Μεταφορών θα προχωρήσει το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων, με απώτερο στόχο να βελτιστοποιήσει τον τομέα των δημόσιων επιβατικών μεταφορών.

Μετά από εισήγηση του Υπουργείου έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 18/10/2016 πρόταση για τη δημιουργία νέας διεύθυνσης δημοσίων μεταφορών στη διοίκηση του Υπουργείου με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

  • Ολοκληρωμένο σχεδιασμό και ανάπτυξη των δημοσίων μεταφορών
  • Προώθηση των δημόσιων μεταφορών και βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού
  • Διαχείριση των υφιστάμενων συμβάσεων και ετοιμασία του νέου διαγωνισμού για συναψη συμβάσεων
  • Μείωση του κόστους για το κράτος το οποίο ανέρχεται σήμερα κατά μέσο όρο γύρω στα 50 εκατ. ετησίως

Υπενθυμίζεται ότι, το υφιστάμενο σύστημα δημόσιων επιβατικών μεταφορών άρχισε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2010. Το όλο σύστημα λειτουργεί στη βάση των έξι συμβάσεων που έιχε συνάψει ο διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) με τις ανάδοχες εταιρείες, αφού σύμφωνα με τη νομοθεσία αναθετούσα αρχή ήταν το Τμήμα.

Σημειώνεται πως το Υπουργείο στα πλαίσια της προσπάθειας για αναβάθμιση των υπηρεσιών , δημιούργησε το 2014 ομάδα διαχείρισης και ελέγχου δημόσιων συμβάσεων η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή στο υπουργείο Μεταφορών και διαχειρίζεται τα θέματα των συμβάσεων που έχουν συναφθεί με τους αναδόχους για την προσφορά δημόσιας υπηρεσίας εσωτερικών οδικών επιβατικών μεταφορών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση