ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Και άλλη παράταση για το Τεχνολογικό Πάρκο

Παρατείνεται η υποβολή προσφορών μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Το λεγόμενο ενδιαφέρον από επενδυτές σε σχέση με την ανάπτυξη και λειτουργία του Τεχνολογικού Πάρκου στο Πεντάκωμο δεν μετουσιώθηκε σε πράξη, καθώς χθες έληξε και η τρίτη παράταση που είχε δοθεί, χωρίς κάποια υποβολή προσφοράς.

Συγκεκριμένα, οι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις προσφορές τους με το καινούργιο έτος και συγκεκριμένα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2017.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική περίοδος προσφορών ολοκληρωνόταν στις 28 Ιουλίου, έπειτα δόθηκε η πρώτη παράταση για 29 Σεπτεμβρίου, η δεύτερη ήταν για 31 Οκτωβρίου και η τρίτη έληξε στις 20 Δεκεμβρίου.

Την τελευταία φορά στην Κοινοβουλευτική επιτροπή Ενέργειας, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εμπορίου είχε αναφέρει ότι υπάρχουν τέσσερις ενδιαφερόμενοι επενδυτές, οι οποίοι όμως δεν είχαν ανακοινωθεί.

Δύο φάσεις ανάπτυξης του έργου

Ο σχεδιασμός προβλέπει για διαχωρισμό της ανάπτυξης σε δύο φάσεις. Η μία αφορά την περιοχή στην οποία θα βρίσκονται οι κεντρικές υπηρεσίες του Πάρκου και η άλλη στην περιοχή που θα αναπτυχθούν οι τεχνολογικές επιχειρηματικές μονάδες. Στόχος είναι οι εταιρείες να αναπτυχθούν ομοιόμορφα και γύρω από τις κεντρικές υπηρεσίες που θα παρέχει το κέντρο.

Από εκεί και πέρα, θα δημιουργηθούν χώροι για εγκατάσταση Τεχνολογικών Επιχειρηματικών Μονάδων οι οποίες θα φιλοξενήσουν αναπτύξεις για παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας που θα σχετίζονται με τομείς όπως των τηλεπικοινωνιών, της μικροηλεκτρονικής, τεχνολογίας και πληροφορικής βιο-ιατρικής μηχανικής και ρομποτικής, ανάμεσα σ’ άλλα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση