ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Trumpleaks: Δύο εταιρείες έχει ο Τραμπ στην Κύπρο

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η Huffington post με πληροφορίες από το Democratic Coalition

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ένα θέμα που αφορά άμεσα τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τράμπ, και την Κύπρο, φέρνει στην επικαιρότητα η Huffington post επικαλούμενη τα όσα βγάζει στη δημοσιότητα το Democratic Coalition. Πρόκειται επί της ουσίας για μια ιστοσελίδα που σκοπό έχει να δημοσιεύει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Τραμπ ανά το παγκόσμιο, με έμφαση στη Ρωσία και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται, ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει δυο εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο, που όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα είναι «φορολογικός παράδεισος και όπου γίνεται ξέπλυμα χρήματος στις υπηρεσίες του Πούτιν και των Ρώσων ολιγαρχών».

Σημειώνεται επίσης ότι η Κύπρος είναι η μόνη χώρα που έχει δώσει στη Ρωσία στρατιωτικά δικαιώματα χρήσης των βάσεών της για επιχειρήσεις.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι περί ου ο λόγος εταιρείες είναι οι «Trump Constraction CO Limited» και «UA Trump International Investments Limited», με τη μια εξ αυτών όπως αναφέρεται να έχει εγγραφεί στην Κύπρο κατά το 2008, όταν και η οικονομική κρίση ήταν στο αποκορύφωμά της.

 

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση