ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αναβάλλονται προς στιγμήν οι συζητήσεις για Τρόοδος - Λαχείο

Την ερχόμενη εβδομάδα θα επανέλθει το θέμα για την αποδέσμευση των κονδυλίων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Για την επόμενη εβδομάδα αναβάλλονται οι συζητήσεις στην επιτροπή Οικονομικών, όσον αφορά στην αποδέσμευση των κονδυλίων για τα ακίνητα του Τροόδους, αλλά και για το Κρατικό Λαχείο, διότι δεν κατέστη δυνατό να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρία.

Παρόλα αυτά με αυτή την εξέλιξη, η Επιτροπή φαίνεται να είναι θετική να συζητήσει για την αποδέσμευση των κονδυλίων που αφορούν τα παραπάνω, κάτι που παράλληλα αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στο Υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με την επιστολή που είχε στείλει προ 2 εβδομάδων στην Επιτροπή για να εξετάσει ενδελεχώς το θέμα.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε έκκληση να έρθουν ως ξεχωριστά ζητήματα, για να παρθούν και ξεχωριστές αποφάσεις για τις αποδεσμεύσεις.

Υπενθυμίζεται πως, με την επιστολή του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών προς την επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού, προτείνεται να δοθεί η συγκατάθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την αποδέσμευση των κονδυλίων που αφορούν στις διαδικασίες αδειοδότησης της διαχείρισης των δραστηριοτήτων του Κρατικού Λαχείου και μακροχρόνιας μίσθωσης των συγκεκριμένων κατοικιών και κτιρίων της περιοχής Τροόδους.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι στόχοι των δύο αδειοδοτήσεων - μισθώσεων αφορούν εκ πρώτης στη συνολική αναβάθμιση και αναζωογόνηση του Τροόδους προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων, μέσω της σωστής αξιοποίησης των κρατικών ακινήτων της περιοχής και της πραγματοποίησης επιπρόσθετων επενδύσεων από τον ιδιώτη διαχειριστή τους και δεύτερον στη σημαντική αύξηση των δημοσίων εσόδων από το Κρατικό Λαχείο, μέσω της διαχείρισης και διεξαγωγής των παιχνιδιών του Κρατικού Λαχείου από ιδιωτική εξειδικευμένη εταιρεία, η οποία θα μπορούσε να διασφαλίσει μέχρι και τριπλάσια καθαρά δημόσια έσοδα σε σύγκριση με τα σημερινά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη συζήτηση επαναφέρθηκε το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΧΑΚ, το οποίο όπως αποφασίστηκε, θα συζητηθεί και αυτό στην επόμενη συνεδρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ Stockwatch: Διολίσθηση στους 5 από τους 6 δείκτες διακυβέρνησης για το 2017, δείχνουν ...»
Yiannos  |  10:38

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Kάποτε κάποιος υπουργός εφεύρε τη μέθοδο εξάληψης των προαγωγών (πατρώνων) και για μια 20ετία εξηλήφτηκαν! ...»
knak  |  10:11

Σήμερα στην «Κ»: Σε βαθιά κρίση οι θεσμοί στην Κύπρο

«Όταν αξιωματούχοι αποδεικνύονται λερωμένοι, μην περιμένετε χαΐρι! »
knak  |  10:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση