ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με καθυστέρηση τριών μηνών το νομοσχέδιο για εναλλακτικά καύσιμα

Με καθυστέρηση τριών μηνών το νομοσχέδιο για εναλλακτικά καύσιμα

Της Νατάσας Τσιακολή

Μετά την έγκριση του από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 15 του μήνα, το Υπουργείο Μεταφορών κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Βουλής νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη Υποδομών Εναλλακτικών Καυσίμων και την ελαχιστοποίηση της εξάρτησης από τα υγρά ορυκτά καύσιμα.

Σημειώνεται ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου γίνεται με καθυστέρηση τριών μηνών, αφού θα έπρεπε να τεθεί σε ισχύ από τις 18 Νοεμβρίου 2016.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι ο περιορισμός των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον τομέα των μεταφορών.

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Με το νομοσχέδιο ορίζεται καταρχήν το εθνικό πλαίσιο πολιτικής για την ανάπτυξη της αγοράς εναλλακτικών καυσίμων στον τομέα των μεταφορών και παράλληλα την υλοποίηση των σχετικών υποδομών, περιλαμβανομένων μεταξύ άλλων των σημείων επαναφόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων και των σημείων ανεφοδιασμού φυσικού αερίου και υδρογόνου.

Καθορίζονται επίσης οι εξουσίες της αρμόδιας αρχής (Τμήμα Ηλεκτρολογικών Υπηρεσιών), ενώ περιλαμβάνονται πρόνοιες για την προώθηση και την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων που αφορούν στη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και υδρογόνου για τις μεταφορές.

Πρόσθετα, θα παρέχονται εξουσίες σε άλλα Υπουργεία/Ανεξάρτητες Αρχές ώστε να υιοθετηθούν κατάλληλα μέτρα για την προώθηση και ανάπτυξη των υποδομών φόρτισης/ανεφοδιασμού.

Σημειώνεται ότι βάσει νομοσχεδίου, οι αλλαγές που θα προωθηθούν, δεν αναμένεται να επιφέρουν οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση