ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΟΕΒ:Πρώτα οι μελέτες για το κόστος και μετά οι συνεισφορές για το ΓεΣΥ

Τονίστηκε ταυτόχρονα ότι πρέπει να εφαρμοστεί ΓεΣΥ οικονομικά βιώσιμο

Η θέση ότι δεν μπορεί να καθοριστεί το ύψος των συνεισφορών πριν ολοκληρωθούν οι μελέτες και για το κόστος του ΓεΣΥ και για τις επιπτώσεις στην οικονομία από την εφαρμογή του συστήματος, ειπώθηκε στο πλαίσιο της διάσκεψης τύπου της ΟΕΒ για τις προτεραιότητες της για το 2017.

Ο γ.δ. της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "επειδή θα αρχίσουν οι συνεισφορές το 2020 με βάση τις νομοθεσίες που έχει ενώπιον της η βουλή, αυτή θα είναι η επίσημη θέση της ΟΕΒ".

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την παρουσίαση, τονίστηκε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ΓεΣΥ οικονομικά βιώσιμο, με ορθή και πραγματική αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων στην πράξη και δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γιατρού, νοσηλευτηρίου και ασφαλιστικού φορέα (πολυασφαλιστικό σύστημα).

Καταληκτικά αναφέρθηκε ότι, "ο καθορισμός του τελικού ύψους του ποσοστού εισφορών θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα μελέτης οικονομικών επιπτώσεων, ενώ σε κάθε περίπτωση, οι εισφορές θα πρέπει να είναι ισομερείς μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, διασφαλίζοντας την επάρκεια του συστήματος, χωρίς να χρειαστεί αύξηση των εισφορών μελλοντικά".

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση