ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ειπράχθησαν 111 εκατ. από παλιές υποχρεώσεις πολιτών

Σκέψεις για δημιουργία οδικού χάρτη ο οποίος θα βελτιώνει την εισπραξιμότητα του κράτους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Περί τα 111 εκατ. ευρώ έχουν εισρεύσει στα Ταμεία του Γενικού Λογιστηρίου μέχρι στιγμής από τη διαδικασία συμψηφισμού υποχρεώσεων ιδιωτών, φυσικών και νομικών προσώπων προς το κράτος και αντίστροφα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα αυτά αφορούν υποχρεώσεις πολιτών που χρονολογούντας εδώ και δεκαετίες.

Ταυτόχρονα όμως, η ΣΕΚ καλεί εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία για να εκπονήσουν συγκεκριμένο οδικό χάρτη με αυστηρά - όπως λένε - υλοποιήσιμα χρονοδιαγράμματα και με πολιτικές δράσεις. Στόχος του οδικού χάρτη θα είναι να βελτιστοποιηθεί η εισπραξιμότητα του κράτους, να καταπατηθεί η φοροδιαφυγή και να περιοριστούν τα ποινικά εντάλματα τα οποία σε κάποια στιγμή έφθασαν μέχρι και τα 268 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσοστό να αφορά τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις.

"Η είσπραξη των καθυστερημένων φόρων, η καταγγελία των διαφόρων μεγαλοϊδιοκτητών που ετησίως αρνούνται να καταβάλουν το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας που τους αναλογεί, η πάταξη της φοροδιαφυγής, ο περιορισμός της κακοδιαχείρισης και η βελτίωση της παραγωγικότητας, είναι θέματα που μόνιμα βρίσκονται μέσα στις συνδικαλιστικές προτεραιότητες της ΣΕΚ, γιατί ακράδαντα πιστεύουμε πως, στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η κυπριακή οικονομία το κάθε ευρώ που ανήκει στο κράτος είναι χρήσιμο και πρέπει έγκαιρα να φθάνει στα δημόσια ταμεία", καταλήγει.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση