ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αυξήθηκε ο Εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή

Κατά 1,4% πιο πάνω για το μήνα Φεβρουάριο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή το Φεβρουάριο του 2017 αυξήθηκε κατά 1,4%, σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2016, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,1%, ανακοίνωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία.

Για την περίοδο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2017, σημειώθηκε αύξηση 1,0% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, συγκριτικά με το Φεβρουάριο του 2016, η κατηγορία με τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή ήταν η στέγαση, ύδρευση, ηλεκτρισμός και υγραέριο (7,7%) ενώ τη μεγαλύτερη μείωση παρουσίασε η κατηγορία αλκοολούχα ποτά και καπνός (-3,3%).

Σε σχέση με τον Ιανουάριο 2017, η μεγαλύτερη μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία ένδυση και υπόδηση (+3,5%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2017 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες θετικές μεταβολές παρατηρήθηκαν στις εξής κατηγορίες: στέγαση, ύδρευση, ηλεκτρισμός και υγραέριο (5,2%) και μεταφορές (2,9%).

Η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία επίπλωση, οικιακός εξοπλισμός, και προϊόντα καθαρισμού (-2,3%).

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες, σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2016 καθώς και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία ενέργεια, όπου καταγράφηκε αύξηση 14,9% και 1,6% αντίστοιχα.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση