ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Moody’s: Μικρή πιθανότητα να εξέλθει του ευρώ μια χώρα

Εξαιρείται η Ελλάδα

ΚΥΠΕ

Πολύ χαμηλή παραμένει η πιθανότητα μια χώρα, εκτός από την Ελλάδα, να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, σύμφωνα με τους Moody’s, οι οποίοι τονίζουν, ωστόσο, ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αυτή η πιθανότητα να αυξήσει σημαντικά το τρέχον έτος λόγω της αύξησης των αντιευρωπαϊκών κομμάτων.

Ενώ είναι απίθανο κάποια από αυτά τα πολιτικά κόμματα να αποκτήσουν επαρκή εκλογική στήριξη για να ζητήσουν εντολή για έξοδο από την Ευρωζώνη στο εγγύς μέλλον, αυτά μπορούν να συνεχίσουν να επηρεάζουν τις πολιτικές ατζέντες, ενδεχομένως αποδυναμώνοντας την στήριξη στην Ευρωζώνη, αναφέρει ο διεθνής οίκος σε έκθεση του με τίτλο «Πληροφορίες για το πως ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη αντανακλά στις αξιολογήσεις των Moody’s».

Η έκθεση εξετάζει μια σειρά ερωτήσεων των επενδυτών σχετικά με το πώς αντανακλά ο κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη στις αξιολογήσεις του οίκου, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας μια χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και πώς ο οίκος θα αξιολογήσει αν μια έξοδος από την Ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος αποτελεί χρεοκοπία.

Η αποχώρηση μιας χώρας από την Ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος δεν θα θεωρεί κατ’ ανάγκην χρεοκοπία, υπογραμμίζει ο οίκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση