ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στους 8.000 το χρόνο οι γάμοι από γαμήλιο τουρισμό στην Κύπρο

Ζητούν βελτίωση των διαδικασιών κρατήσεων τα εμπλεκόμενα μέρη για να ανέβει στους 20.000

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Περί τους 8.000 γάμους το χρόνο καταγράφονται στην Κύπρο, που αφορούν στο γαμήλιο τουρισμό, με τη μερίδα του λεοντος να κατέχει το Ηνωμένο Βασίλειο. Συγκεκριμένα, 5.000 γάμοι γίνονται κάθε χρόνο από Βρετανούς, που επιλέγουν το νησί για να τελέσουν πολιτικούς γάμους.

Υπουργείο Τουρισμού, ΚΟΤ, ΠΑΣΥΞΕ, ΣΤΕΚ και άλλοι εμπλεκόμενοι τόνισαν πως πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη αγορά, διότι όπως σημείωσαν φέρνουν τεράστια έσοδα στα κυπριακά ταμεία. Οι χώρες που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη αγορά, προέρχονται όπως ελέχθη από το Ηνωμένο Βασίλειο, τα Αραβικά Εμιράτα, το Λίβανο, την Ινδία, την Κίνα αλλά και την Ιαπωνία.

Τη βελτίωση του προιόντος αλλά και την ανάπτυξη της προοπτικής του τουρισμού απασχόλησε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου, υπογραμμίζοντας ότι ναι μεν η αγορά αυτή αναπτύσσεται στην Κύπρο, αλλά άλλες χώρες και συγκεκριμένα η Ελλάδα, είναι πρώτη σε προτίμηση από τους ξένους. Ταυτόχρονα, τα εμπλεκόμενα μέρη σημείωσαν ότι τα έσοδα είναι πολλά από τη συγκεκριμένη αγορά, με τους καλεσμένους ανά ζευγάρι που παντρεύεται να αριθμούν τουλάχιστον τους 35, οι οποίοι με τη σειρά τους ενισχύουν την οικονομία με διανυκτερεύσεις που ανά μέσο όρο φτάνουν τις 10 μέρες. Πρόσθετα, πληρώνονται τα δημαρχεία της κάθε περιοχής που θα επιλέξουν, φωτογράφοι, κέντρα διασκέδασης, ανθοπωλεία και πολλές άλλες επιχειρήσεις.

Ζητήθηκε εντός 15 ημερών να δημιουργηθεί ένα σχέδιο δράσης, το οποίο μέσω του ΚΟΤ και της ένωσης δήμων να αυξηθεί η διαθεσιμότητα.

Εντούτοις, μιλώντας εκπρόσωπος του ΣΤΕΚ, ανέφερε ότι υπάρχουν αδυναμίες που πρέπει να διορθωθούν. Όπως είπε, πρέπει να προσελκύσει η Κύπρος διαφορετικές αγορές όπως έγινε προσφάτως με την επίσκεψη του Υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη στη Γερμανία και να προβληθεί περισσότερο η Κύπρος ότι προσφέρει τέτοιο προιόν.

Στη συνεδρία καλέστηκε και η δημιουργός του bookingyourweddingday.com Μαρία Ευριπίδου, όπου είναι μια πλατφόρμα η οποία επισπέύδει τη διαδικασία για τη κράτηση των γάμων, που σημειωτέον χρειάζεται τουλάχιστον 8 εβδομάδες για να γίνει γνωστό εάν υπάρχει διαθεσιμότητα. Επίσης η κ. Ευριπίδου ανέφερε ότι "χρειάζεται η στήριξη της Βουλής, έτσι ώστε να στηριχθεί και να προωθηθεί ο γαμήλιος τουρισμός στην Κύπρο". Όπως τόνισε, "δεν υπάρχουν αρκετοί λειτουργοί γάμων για τέλεση αυτών των γάμων και χάνονται εισοδήματα λόγω αδυναμίας επιβεβαίωσης κρατήσεων".

Τέλος, αναφέρθηκε ότι ο γαμήλιος τουρισμός θα συμβάλλει στο τέλος της εποχικότητας, ή τελοσπάντων αντιμετώπισής της.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα χρήματα τους σε τουρκικές λίρες

«ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΥΘΚΙΑ, ΕΤΣΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ...»
ΠΑΝΑΣΙΑΝΟΣ  |  10:43

Σήμερα στην «Κ»: Πως βρέθηκε σε δοκιμασία το Προεδρικό

«Στο Πέραπεδι τα ρίχνουν και στην προ-προηγούμενη κυβέρνηση άμα τους γωνιάσεις!!!»
Ai Em  |  09:41

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μετατρέψουν τα χρήματα τους σε τουρκικές λίρες

«ας δουν οι ψευτόμαγκες της μπανανίας μας πως μπορεί να ποκουπιστεί μια οικονομία (από τις ισχυρότερες ...»
Αρμαγεδών  |  08:15

Περδίκης: Το success story της κυβέρνησης για Συνεργατισμό καταρρέει

«Και όταν ανοίξει ο φάκελος για τον Συνεργατισμό πέστε όλη την αλήθεια στον κόσμο. Ποιοι πολιτικοί έχουν ...»
Πανασιανός  |  11:11

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση