ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η Τρόικα επισκέφθηκε τον Συλλούρη

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των προοπτικών της κυπριακής οικονομίας

ΚΥΠΕ

Την ανάγκη τα μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής (ΠΔΠ) να υποβοηθήσουν την ενδυνάμωση της πραγματικής οικονομίας, που, παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, συνεχίζει να ταλανίζεται από τις αποφάσεις του 2013, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος δέχθηκε σήμερα εξαμελές κλιμάκιο της αντιπροσωπείας των Θεσμών, που επισκέπτεται την Κύπρο.

Το κλιμάκιο επισκέπτεται την Κύπρο στα πλαίσια του Προγράμματος Εποπτείας της Κύπρου για αξιολόγηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας μετά την έξοδό της από το ΠΔΠ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των προοπτικών της κυπριακής οικονομίας, των κατευθύνσεων δημοσιονομικής πολιτικής και των προτεραιοτήτων σ’ ότι αφορά σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αντηλλάγησαν επίσης απόψεις για τους τρόπους βελτίωσης και επίλυσης των κύριων προβλημάτων, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, μεταξύ των οποίων το ψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το ψηλό δημόσιο χρέος.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση