ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Νέο Ζορ ανακάλυψαν οι Αιγύπτιοι στο Δέλτα του Νείλου

Το νέο κοίτασμα εντοπίσθηκε στην Νταμιέτα όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την BP

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Από το καλό στο καλύτερο οδεύουν τα ενεργειακά της ανατολικής Μεσογείου. Μετά το μεγάλο κοίτασμα Zorh που ενδεχομένως να μεταβάλει άρδην τα ενεργειακά δεδομένα της περιοχής μια νέα σημαντική ανακάλυψη ανακοινώθηκε από πλευράς Αιγύπτου.

Όπως είχε γράψει και η «Κ» την περασμένη εβδομάδα ο ενερεγιακός κολοσσός BP ανακοίνωσε ότι στο Δέλτα του Νείλου εντοπίσθηκε νέο κοίτασμα ΦΑ. Το κοίτασμα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι ισάξιο από πλευράς ποσότητας με αυτό του Zorh.

Το νέο κοίτασμα εντοπίσθηκε στην θαλάσσια περιοχή Βόρειας της Νταμιέτας όπου βρίσκεται ένα από τα δυο τερματικά υγροποίησης ΦΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η γεώτρηση στο σημείο “Qattameya Shallow-1” (θαλάσσιο βάθος 108 μέτρων) έφτασε σε βάθος 1.961 μέτρων και όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την παρουσία 37 μέτρων καθαρού φυσικού αερίου σε υψηλής ποιότητας πλινθογενείς αμμόλιθους.

«Η τελευταία αυτή ανακάλυψη επιβεβαιώνει την πεποίθηση μας ότι το Δέλτα του Νείλου αποτελεί μια λεκάνη παγκόσμιας κλάσης» δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου ΒΡ Bob Dudley.

Το σημείο γεώτρησης “Qattameya Shallow-1” βρίσκεται 60 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Νταμιέτα, 30 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σαλαμάτ και 35 χιλιόμετρα δυτικά από τις υπεράκτιες υποδομές του Χαπί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση