ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ροζ διαμάντι σε τιμή-ρεκόρ

Ενα ροζ διαμάντι αναμένεται να πωληθεί σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ

Kathimerini.gr

Ενα ροζ διαμάντι σε μέγεθος δαμάσκηνου αναμένεται να πωληθεί έναντι ποσού-ρεκόρ όταν τεθεί σε δημοπρασία στις αρχές Απριλίου στο Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε σήμερα ο οίκος Sotheby’s. Το «Pink Star», ένας πολύτιμος λίθος 59,60 καρατίων, είναι το μεγαλύτερο διαμάντι στην κατηγορία του, σύμφωνα με την πιστοποίηση του Αμερικανικού Γεμολογικού Ινστιτούτου.

Είχε πωληθεί σε δημοπρασία από τον Sotheby’s το 2013 στη Γενεύη αντί 83 εκατ. δολαρίων, αλλά ο αγοραστής δεν τήρησε τους όρους πληρωμής. Η τιμή εκκίνησης για το «Pink Star» θα είναι πάνω από 60 εκατ. δολάρια, κατά τον οίκο δημοπρασιών. Η πώλησή του «θα καταγράψει παγκόσμιο ρεκόρ για κόσμημα που βγαίνει σε δημοπρασία», δήλωσε η αντιπρόεδρος για την Ασία του Sotheby’s Κουέκ Τσιν Γεό.

Το Χονγκ Κονγκ είναι ιδεώδης τόπος για τέτοιου είδους πωλήσεις, καθώς τα τελευταία χρόνια Ασιάτες αγοραστές υπερέβησαν τα ανώτατα όρια για διαμάντια διαφόρων κατηγοριών, όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του οίκου.

Το 2015, ένας εκατομμυριούχος από το Χονγκ Κονγκ είχε πληρώσει 48,46 εκατ. δολάρια για να δωρίσει στην κόρη του το «Blue Moon», ένα εντυπωσιακό μπλε διαμάντι 12,03 καρατίων, σε δημοπρασία του Sotheby’s στη Γενεύη.

Το 2016 είχε επενδύσει 28,5 εκατ. δολάρια για ένα διαμάντι με έντονο ροζ χρώμα. Σύμφωνα με την Κουέκ, «το ενδιαφέρον για το “Pink Star” παραμένει αμείωτο, παρά την πώληση του 2013 που ματαιώθηκε. Τέσσερα χρόνια είναι καλό χρονικό διάστημα μετά την πώληση στη Γενεύη. Υπάρχουν πολλοί νέοι πολυεκατομμυριούχοι στην αγορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση