ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ψηφίστηκε σε νόμο ο Προϋπολογισμός του ΚΟΑ

Ο προϋπολογισμός προβλέπει δαπάνες ύψους €31.389.180

ΚΥΠΕ

Με 39 ψήφους υπέρ εκ των 41 παρόντων Βουλευτών η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε σε νόμο τον προϋπολογισμό του ΚΟΑ για το 2017, ο οποίος είναι ισοσκελισμένος και προβλέπει δαπάνες ύψους €31.389.180 και έσοδα του ίδιου ύψους, τα οποία προέρχονται κυρίως από κρατική χορηγία ύψους €28.000.000, έσοδα από ιδιόκτητους και άλλους αθλητικούς χώρους ύψους €700.000 και έσοδα από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ύψους €700.000 και άλλα έσοδα ύψους €1.848.060.

Πριν ο Προϋπολογισμός ψηφιστεί σε νόμο η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία απέκοψε 10% από έξοδα παραστάσεων του Προέδρου του ΚΟΑ, 10% στο επίδομα τηλεφώνου υπαλλήλων στην κλίμακα Α15 και άνω και δέσμευσε τα κονδύλια των 100.000 ευρώ για την κάρτα φιλάθλου και την εγκατάσταση συστημάτων για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα.

Περαιτέρω η Βουλή ομόφωνα ψήφισε σε νόμο, δεύτερο νομοσχέδιο που προβλέπει συμπερίληψη στον προϋπολογισμό του ΚΟΑ για το 2015 πρόσθετη πρόνοια ύψους €108.338 για έσοδα που έχουν προκύψει από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και μεταφορά κονδυλίων ύψους €400.000 από άρθρα του προϋπολογισμού του ΚΟΑ για το 2015, από τα οποία προέκυψαν εξοικονομήσεις, σε άλλα άρθρα του ίδιου προϋπολογισμού, για τα οποία προέκυψε ανάγκη για επιπρόσθετες δαπάνες, πέρα από τις ήδη εγκεκριμένες

Στη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρος Καυκαλιάς είπε ότι είναι καιρός η Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την πρόθεση της για τη δημιουργία νέου γηπέδου στη Λεμεσό. Πρόσθεσε ότι παρατηρείται ότι είναι μειωμένα τα κονδύλια για κοινωνικό αθλητισμό και ανάπτυξη και σημειώνεται η αδυναμία ελέγχου σε ομοσπονδίες, στις οποίες συμβαίνουν πράγματα και θαύματα.

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης είπε πως θέση του κινήματος είναι ότι πρέπει να παρέχεται δωρεάν το πρόγραμμα ΑΓΟ.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους είπε ότι η ΕΔΕΚ θα καταψηφίσει τις τροπολογίες για τις αποκοπές προσθέτοντας ότι η Βουλή κινδυνεύει να χαρακτηριστεί η Βουλή του 10%. Ο κ. Μυριάνθους είπε ακόμα ότι σε μια νησιωτική χώρα ο αθλητικός σχεδιασμός έπρεπε να επικεντρώνεται στα υδάτινα αθλήματα, στα οποία ως ιδιοσυγκρασία θα μπορούν να διακριθούν οι Κύπριοι. Ανέφερε επίσης ότι ο ΚΟΑ πρέπει να αυξήσει τα κονδύλια προς ναυτικούς ομίλους και αθλητές του υδάτινου αθλητισμού.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Αγγελος Βότσης είπε ότι απαιτείται μεγαλύτερος έλεγχος προς τις ομοσπονδίες και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να λυθεί το θέμα με το γήπεδο Λεμεσού.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης ανέφερε ότι οι δαπάνες στον Προϋπολογισμό είναι αυξημένες, Απευθυνόμενος δε στους Βουλευτές που ζητούν αύξηση δαπανών είπε ότι για να υπάρξουν αυξημένες δαπάνες θα πρέπει να επιβληθούν φορολογίες. Είπε επίσης ότι θα πρέπει τα σωματεία να βρίσκουν τα χρήματα για τα γήπεδα και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να ιδιωτικοποιούμε υπηρεσίες αθλητισμού επειδή ο ιδιωτικός τομέας είναι πιο αποδοτικός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X