ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατάργηση προστίμου 100 ευρώ για μη γνωστοποίηση αλλαγής από λήπτη ΕΕΕ

Η δέκατη τρίτη σύνταξη που λαμβάνεται από χαμηλοσυνταξιούχο να συμψηφίζεται

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο, την πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΑΚΕΛ Ανδρέας Φακοντής, Σκεύη Κουκουμά και Ελένη Μαύρου, ώστε η δέκατη τρίτη σύνταξη που λαμβάνεται από χαμηλοσυνταξιούχο να συμψηφίζεται, για σκοπούς ενδεχόμενης δέκατης τρίτης παροχής ΕΕΕ. Ο νόμος που ψηφίστηκε αφαιρεί από το βασικό νόμο τη διάταξη που προνοεί χρηματική επιβάρυνση ύψους €100 σε περίπτωση παράλειψης γνωστοποίησης αλλαγής των στοιχείων που αναφέρονται στην αίτηση του δικαιούχου ΕΕΕ.

Ο κ. Φακοντής πριν από τη ψηφοφορία ανέφερε ότι η πρόταση νόμου ως κατατέθηκε αρχικά έγινε μερικώς αποδεκτή και παρόλο που δεν ικανοποιούσε η πρόταση της Κυβέρνησης, η Επιτροπή Εργασίας συμφώνησε με την κυβερνητική πρόταση ώστε ο νόμος να είναι συνταγματικός

Ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης είπε ότι το κίνημα στηρίζει το κοινωνικό κράτος και ανέφερε ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση αιτήσεων και καταβολή των επιδομάτων.

Εξάλλου, η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο, εναρμονιστικό νομοσχέδιο με το οποίο θεσπίζονται μέτρα που διευκολύνουν την άσκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο πλαίσιο της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής αφού ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην προώθηση του νομοσχεδίου, καθώς ο νόμος έπρεπε να ψηφιστεί από την 21η Μαΐου 2016, είπε πως πρόκειται για σημαντικό νόμο, αφού προβλέπει αυστηρές ποινές και θα συμβάλλει ώστε να μην τυγχάνουν εκμετάλλευσης οι κοινοτικοί εργαζόμενοι, κάτι που δυνατόν να αποβαίνει και σε βάρος και των Κυπρίων εργαζομένων.

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση