ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο για καταναλωτική πίστη

Το ΥΠΟΙΚ εξάντλησε κάθε δυνατότητα για αλλαγές στο εναρμονιστικό νομοσχέδιο, αναφέρει

ΚΥΠΕ

Μετά το Πάσχα, θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια το εναρμονιστικό νομοσχέδιο για την καταναλωτική πίστη με το οποίο θεσπίζεται το πλαίσιο συμβάσεων πίστωσης σε καταναλωτές που εξασφαλίζονται με υποθήκη και αφορούν ακίνητα που προορίζονται για κατοικία.

Το Υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε στις 24 Μαρτίου τις απαντήσεις σε συνολικά 36 ερωτήματα που υπέβαλαν τρεις βουλευτές, ενώ στις 31 Μαρτίου τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που είχε θέσει ο Χρηματοικονομικός Επίτροπος. Ωστόσο μέλη της επιτροπής εξέφρασαν δυσφορία για το ότι δεν είχαν αναθεωρημένο κείμενο με τις αλλαγές που έχουν γίνει και ως εκ τούτου δεν γνωρίζουν τελικά πώς έχει διαμορφωθεί το αναθεωρημένο κείμενο.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Υπουργείο Οικονομικών, Ανδρέας Χαραλάμπους είπε ότι το ΥΠΟΙΚ εξάντλησε κάθε δυνατότητα για την υιοθέτηση αλλαγών στο εναρμονιστικό νομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι πλέον είναι θέμα της Βουλής.

Σημειώνεται ότι η Κύπρος έχει λάβει αιτιολογημένη γνώμη από την Κομισιόν και κινδυνεύει να δεχθεί πρόστιμο για τη μη μεταφορά της κοινοτικής οδηγίας στο εθνικό δίκαιο.

Απαντώντας, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού είπε πως δεν μπορεί η Βουλή να κατηγορηθεί για καθυστέρηση και ότι δεν μπορεί να οδηγήσει στη Βουλή την Παρασκευή νομοσχέδιο για το οποίο στις 31 Μαρτίου έχει λάβει πολυσέλιδες απαντήσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X