ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συμφωνεί ο ΥΠΟΙΚ με τις υποδείξεις ΔΝΤ

Επιτάχυνση μείωσης δημόσιου χρέους και ΜΕΔ τονίζεται στην έκθεση του Ταμείου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Κυβέρνηση υιοθετεί τις συστάσεις της έκθεσης του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία, αναφέρει ο ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο και αναφερόμενος στα αποτελέσματα του πρώτου μεταμνημονιακού ελέγχου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση στέλνει το ίδιο μήνυμα με το αποτέλεσμα του ελέγχου και που αναφέρεται στο ότι, μπορεί η κυπριακή οικονομία να στάθηκε στα πόδια της όμως έχει αρκετό δρόμο ακόμα να διανύσει.

«Επί της ουσίας σε γενικές γραμμές είναι σωστές οι διαπιστώσεις μας βρίσκουν σύμφωνους και με δικούς μας σχεδιασμούς για εξυπηρέτηση της δικής μας οικονομικής προοπτικής θα συνεχίσουμε την προσπάθεια», ανέφερε ο Υπουργός.

Σε καλό δρόμο η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας και στα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια.Εξέφρασε δε την θέση ότι η προώθηση της μεταρρύθμισης είναι σε καλό δρόμο ειδικότερα για το νομοσχέδιο της κινητικότητας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Με κάποιες τροποποίησεις και περιορισμούς που η βουλή θα θέσει, αυτό θα προχωρήσει, επισήμανε. «Είναι ένα καλό χρήσιμο εργαλείο που δείχνει ότι μπορούμε έστω με κάποιους πολιτικούς συμβιβασμούς να προχωρεί η προσπάθεια και να αποδείξουμε ότι ασχέτως μνημονίου κυβέρνηση και βουλή συνεχίζουν την προσπάθεια».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση