ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

5 εκατ. για κατασκευή πλατείας στο κέντρο του Δήμου Αθηένου

Τμήμα Πολεοδομίας και Δήμος θα προχωρήσουν στην ετοιμασία νέας μελέτης και το έργο θα εκτελεσθεί κατά φάσεις

Newsroom K

Το Τμήμα Πολεοδομίας μαζί με το Δήμο Αθηένου θα προχωρήσουν στην ετοιμασία νέας μελέτης για την ανάπλαση και διαμόρφωση πλατείας γύρω από τις εκκλησίες του τμήματος πυρήνα Αθηένου, αφού έχουν δοθεί οδηγίες από τον τέως Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο προς τον εκπρόσωπο του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Σύμφωνα με απαντητική επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πετρίδη σε ερώτηση του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη, αναφέρει πως το έργο θα εκτελεστεί κατά φάσεις έπειτα την ετοιμασία της μελέτης. Σημειώνεται όμως ότι, το προκαταρκτικό κόστος του έργου είναι 5 εκατ. ευρώ περίπου και στον Προϋπολογισμό του εν λόγω Τμήματος, καθώς και στο μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο για την τριετία 2017 - 2019, δεν έχει περιληφθεί οποιοδήποτε ποσό.

Το 2001 και πριν το έργο εγκριθεί ως Πολεοδομικό, ο Δήμος Αθηένου είχε προχωρήσει στην ανάθεση της ετοιμασίας μελέτης για το έργο αυτό σε ιδιώτες Συμβούλους. Όταν αποφασίστηκε η υλοποίηση του έργου ως Πολεοδομικό, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που είχε παρέλθει, η μελέτη έχρηζε εκσυγχρονισμού. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για εκσυγχρονισμό της μελέτης, δεν καρποφόρησαν και τον Οκτώβριο του 2011, το Δημοτικό Συμβούλιο Αθηένου αποφάσισε να αποδεσμεύσει τους Συμβούλους. Έκτοτε, το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως ανέλαβε την ετοιμασία νέας μελέτης.

Τέλος, στην απαντητική επιστολή ο κ. Πετρίδης τονίζει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν υπήρχε η δυνατότητα για άμεση υλοποίηση του έργου και σε συνδυασμό με τη μείωση του προσωπικού του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, δεν προωθήθηκε η ετοιμασία νέας μελέτης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Σταθερή η κατάσταση στα Στροβίλια

«Aν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είχε κότσια, ας σταματούσε τους Τουρκαλλάες από το να κάνουν τέτοιες κινήσεις. »
knak  |  20:27

Στο 7,6% υποχώρησε η ανεργία το 4ο τρίμηνο του 2018

«Τέτοια νέα ενοχλούν το ΑΚΕΛ. Η επιθυμία του οποίου είναι η ανεργία να ήταν 30%. Μόνο τότε ικανοποιούνται ...»
ΑΚΑ  |  20:23

«Ωκεανίς» στην Ελλάδα: Φέρνει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις

«Συνεχιζεται αυτη η ανοησια να δινονται ονοματα σε καθε συννεφο;»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  10:56

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X