ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:18
 

Άδικο το Σχέδιο Εστία, δηλώνει ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων

O κ. Θεοφάνους ανέλυσε τις προτεραιότητες και τις επιδιώξεις του Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Άδικο χαρακτήρισε το Σχέδιο Εστία ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων Θεοφάνης Θεοφάνους κάνοντας λόγο για παράκαμψη της διαδικασίας από πλευράς Κυβέρνησης.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, κατά την εξέταση του προϋπολογισμού του Γραφείου του, ο κ. Θεοφάνους ανέφερε πως το Υπουργείο Οικονομικών απευθύνθηκε απευθείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Σχέδιο προσθέτοντας πως ο ίδιος θα αφαιρούσε από το Σχέδιο τον όρο ευάλωτες ομάδες.

Ο κ. Θεοφάνους χαρακτήρισε άδικο το Σχέδιο λέγοντας πως θα προκαλέσει κοινωνική αναστάτωση, και πως αποτελεί έμμεση επιδότηση προς τις τράπεζες. Όπως είπε ο κ. Θεοφάνους η Κυβέρνηση δεν ζήτησε στο συγκεκριμένο θέμα την άποψη του.

Όσον αφορά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ο κ. Θεοφάνους ανέλυσε τις προτεραιότητες και τις επιδιώξεις του Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

Όπως είπε, στόχος του Γραφείου του αποτελεί η εύρυθμη λειτουργία του με τη δημιουργία δομής και την επαρκή στελέχωση του καθώς ο όγκος εργασίας είναι συνεχώς αυξανόμενος. Όπως είπε, η Κυβέρνηση αποδέχθηκε τη δημιουργία Δομής στο Γραφείο, η οποία δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, ούτως ώστε να υπάρξει σωστή στελέχωση.

Όπως σημείωσε, ο Υπουργός Οικονομικών αποφάσισε όπως προωθήσει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, τη δημιουργία 4 νέων θέσεων στο Γραφείο. Η μια θέση αφορά Ανώτερο Λειτουργό, άλλη μια αφορά Α’ Λειτουργό και δύο Λειτουργού.

Άλλη επιδίωξη του Γραφείου Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων αποτελεί η δημιουργία ηλεκτρονικού Κεντρικού Συστήματος Μητρώων Κρατικών Ενισχύσεων και Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας, στο οποίο θα καταχωρούνται υποχρεωτικά από τις αρμόδιες αρχές οι ενισχύσεις που παραχωρούνται και το οποίο θα ελέγχεται σε κεντρικό επίπεδο από το Γραφείο του Εφόρου. Σκοπός του έργου είναι ο αποτελεσματικός έλεγχος της τήρησης των διατάξεων της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις.

Επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Θεοφάνους, ανάμεσα στις επιδιώξεις του Γραφείου του είναι και ο συστηματικός εκ των υστέρων έλεγχος των κρατικών ενισχύσεων μέσω της διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου μέτρων ενίσχυσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Spiegel: Αυξάνονται αισθητά οι πρόσφυγες στην Κύπρο

«Πληθαίνουν οι πρόσφυγες αφού ο `καλός` Ισλαμιστής Ερντογάν μας τους στέλνει αβέρτα! »
ΑΚΑ  |  09:52

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:35

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ελλάδα και Ε/Κ εκμεταλλεύονται την ένταξή τους στην ΕΕ

«Όπως ακριβώς και εσείς εκμεταλλευόσασταν για τόσες δεκαετίες την συμμετοχή σας στο ΝΑΤΟ για να έχετε ...»
Σοφούλης  |  19:34

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X