ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:27
 

Ανοίγει το κεφάλαιο AirBnB η Βουλή

Σε ειδικό μητρώο θα μπαίνουν οι ιδιοκτήτες - διαχειριστές υποστατικών που ενοικιάζουν

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Πρώτο βήμα για ενδεχόμενη φορολόγηση των ιδιοκτητών - διαχειριστών που έχουν καταλύματα AirBnB έκανε η Βουλή.

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, ο Έφορος Φορολογίας Γιάννης Τσαγκάρης στο πλαίσιο συζήτησης του ΦΠΑ για την οικοδομήσιμη γη, ζήτησε από τους Βουλευτές να ενεργοποιηθούν ώστε το Υπουργικό Συμβούλιο να δώσει με τη σειρά του διάταγμα για να δημιουργηθεί Μητρώο που θα καταγράφονται οι ιδιοκτήτες ή διαχειριστές που νοικιάζουν καταλύματα τύπου AirBnB.

Η πρόταση του κ. Τσαγκάρη βρήκε πολύ θετικούς τους βουλευτές που συμμετείχαν στην Επιτροπή Οικονομικών, αποσαφηνίζοντας όμως προς στο παρόν στάδιο δεν θα φορολογηθεί κανένας ιδιοκτήτης ή διαχειριστής καταλύματος, απλά θα καταγραφούν σε ένα Ειδικό Μητρώο. Από την άλλη όμως όπως σημείωσαν, θα είναι ένα πρώτο βήμα ώστε να μπουν σε κατοπινό στάδιο κάποιες δικλείδες για ένα ζήτημα το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ανεξέλεγκτο και δίχως επιβαλλόμενες φορολογίες.

Σύμφωνα με την πρόταση που έφερε ο Έφορος Φορολογίας, σκοπός θα είναι η τροποποίηση του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου, ώστε να δοθεί η εξουσία στον Έφορο Φορολογίας να τροποποιεί τις χρονικές προθεσμίες υποβολής φορολογικής δήλωσης και καταβολής της αυτοφορολόγίας, σε ημερομηνία άλλη από αυτή που καθορίζει η νομοθεσία. Στόχος όπως ανέφερε, είναι ο αποδοτικότερος και αποτελεσματικότερος προγραμματισμός των σχετικών εργασιών του Τμήματος Φορολογίας και τη μείωση του Διοικητικού Κόστους.

Αποσκοπεί δε, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής σε σχέση με εισοδήματα από ενοίκια τα οποία δεν δηλώνονται (AirBnB), ειδικά όσον αφορά υποστατικά τα οποία προσφέροντια προς ενοικίαση μέσω ιστότοπων, με τη θεσμοθέτηση της υποχρέωσης των ιδιοκτητών τέτοιων υποστατικών να εγγράφονται σε ειδικό μητρώο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Σχόλια αναγνωστών

Την Τετάρτη τα σπουδαία για την Παιδεία

«Οι γονεις και ολος ο υπολοιπος κοσμος περιμενει απο τον υπουργο, την κυβερνηση ή τον οποιονδηποτε μεσολαβητη ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  04:48

Γεμίζει παράνομους μετανάστες η Κύπρος

«ΑΜΑ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΤΕΛΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ, ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ...»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:31

Ζητούν μετάθεση συνάντησης οι Εκπαιδευτικοί

«Ολοι οι γονεις και ο υπολοιπος κοσμος ζητα απο την κυβερνηση να προχωρησει σε επιβολη μετρων για μειωση ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  18:29

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση