ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εκκληση Βύρα για συνέχιση της διαδικασίας για το λιμάνι Λάρνακας

Έστειλε επιστολή στην Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Βασιλική Αναστασιάδη

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έκκληση προς την κυβέρνηση να συνεχίσει την διαδικασία των προσφορών για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού και μαρίνας της Λάρνακας απηύθυνε ο Δήμαρχος Ανδρέας Βύρας με επιστολή του στην Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Βασιλική Αναστασιάδη.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος αναφέρει ότι «με έκπληξη παραλάβαμε την επιστολή του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων Κύπρου λίγες μέρες πριν την ημερομηνία λήξης της τελικής υποβολής προσφοράς από τον επενδυτή στις 7/9/2018. Κάποιοι, λίγες μέρες πριν την λήξη της διαδικασίας, θέτουν θέμα για ένα έργο που προγραμματίζεται για δεκαετίες με αυτή τη μορφή και με περισσό ενδιαφέρον καταθέτουν εισηγήσεις και απόψεις για την ανάπτυξη και τη χρήση του λιμανιού, αγνοώντας τις θέσεις των δημοτών και του Δήμου Λάρνακας».

Ως Δήμος Λάρνακας, συνεχίζει η επιστολή «είμαστε οι πρώτοι που εναντιωθήκαμε στο πλαφόν και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε το ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου. Ωστόσο δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να μείνουμε απαθείς για ένα από τα πιο παραγωγικά μέρη της Λάρνακας, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο και δεν αναπτύσσεται, με αποτέλεσμα να αποτελεί τροχοπέδη για την περαιτέρω ανάπτυξη της πόλης μας».

Ο Δήμαρχος σημειώνει στην επιστολή του ότι «οι αποφάσεις για την Λάρνακα δεν θα λαμβάνονται με κριτήριο τα προσωπικά ιδιωτικά συμφέροντα αλλά με κριτήριο το συνολικό καλό της πόλης μας. Δεν μας πείθει το όψιμο ενδιαφέρον κάποιων που τελευταία μέρα πριν την υποβολή των προσφορών, θέλουν «δήθεν» το καλό της πόλης και του τόπου και θέλουμε να τονίσουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους».

Ο Ανδρέας Βύρας καλεί «την Κυβέρνηση να συνεχίσει τη διαδικασία των προσφορών που είναι προς το τέλος της για αξιοποίηση του λιμανιού και της μαρίνας, με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας που αφενός να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τον δημόσιο πλούτο και αφετέρου να δίνει μια νέα προοπτική ανάπτυξης στην πόλη και Επαρχία Λάρνακας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Νικόλας: Δεν εμπιστευόμαστε το ΝΑΤΟ

«Η γνωστή «καραμέλα» περί εμπλοκής ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή. Ένας ατεκμηρίωτος μύθος. Θα πρέπει να ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  14:52

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Μπορεί Ρώσοι να μην έστειλαν τα πυρηνικά τους να μας σώσουν, τη πραξικοπηματική κυβέρνηση θα εννοείς, ...»
CGA  |  07:59

Αρέστη για ΣΚΤ: «Εννεν δικά μας τα λεφτά αν τα ξοδέψουμε εν πειράζει»

«53 στελέχη της Συνεργατικής είχαν εταιρικές κάρτες! Απίστευτο! Κακοδιαχείριση σε βαθμό κακουργήματος. ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  11:10

Μεγάλο «stop» σε ρωσικές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

«Συμφωνώ με τον CGA. Χρωστάμε πολλά στους Ρώσους. Στο κάτω-κάτω μην ξεχνάμε πόσο μας στήριξαν και έστειλαν ...»
Ανώνυμος  |  11:02

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση