ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελληνική: Μακροπρόθεσμα τα οφέλη από τις πολιτογραφήσεις

Περαιτέρω ενίσχυση του σχεδίου ζητά η Τράπεζα μέσα από την Υπηρεσία Οικονομικών Ερευνών

Newsroom K

Τη θέση ότι το κίνητρο των πολιτογραφήσεων θα μπορούσε να ενισχυθεί περισσότερο, καθώς τα ωφελήματα που δημιουργούνται είναι μακροπρόθεσμα και  μπορούν να εξαπλωθούν ευρέως και σε άλλους τομείς πέραν από τον κατασκευαστικό, εκφράζει μέσα στην οικονομική της ανασκόπηση Σεπτεμβρίου η Τράπεζα.

Η Υπηρεσία Οικονομικών Ερευνών της Ελληνικής, υπογραμμίζει ότι η αγορά ακινήτων εξακολούθησε την προσαρμογή της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017. Προπορευόμενοι δείκτες υποδηλώνουν ότι η αγορά ακινήτων ανακάμπτει καθώς ο αριθμός των συναλλαγών αυξάνεται σε σχέση μα τα τρία τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την τόνωση της ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων μέσω διαφόρων φορολογικών κινήτρων (όπως για παράδειγμα η μείωση κατά 50% των μεταβιβαστικών τελών, η απαλλαγή από μελλοντικά κεφαλαιουχικά κέρδη και το καθεστώς πολιτογράφησης των επενδυτών κατ’ εξαίρεση).

Τα κίνητρα που ορθά έχουν παραχωρηθεί κατάφεραν να προσελκύσουν σημαντικές επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων. Όσον αφορά το σχέδιο για την κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση επενδυτών στην Κύπρο, ένα εκ των προτεινόμενων οικονομικών κριτηρίων – αλλά όχι υποχρεωτικό – που μπορεί να πληρείται για την αίτηση απόκτησης κυπριακής υπηκοότητας, αφορά στην αγορά, σύσταση ή συμμετοχή σε επιχειρήσεις ή εταιρείες με φυσική παρουσία στην Κύπρο, σημαντικό κύκλο εργασιών και εργοδότηση τουλάχιστον πέντε Κύπριων πολιτών ή πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συγκεκριμένο κίνητρο, σε αντίθεση με άλλα που αφορούν αποκλειστικά τις επενδύσεις σε ακίνητα χωρίς αναγκαία φυσική παρουσία, θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο καθώς τα ωφελήματα που δημιουργούνται είναι πιο μακροπρόθεσμα και μπορούν να εξαπλωθούν ευρέως και σε άλλους τομείς πέραν από τον κατασκευαστικό. Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλκυση τέτοιων επενδυτών αποτελεί η συνεχής αναβάθμιση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αλλά και η δυναμική ενθάρρυνση δραστηριοτήτων που δημιουργούν προστιθέμενη αξία προς αυτούς.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Οπως και στο παρελθόν,τίποτε δεν θα γίνει γιατί απλούστατα δεν θέλουμε να γίνει. »
δημος  |  13:35

Σύσκεψη στο Τσίρειο: Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

«Ο καλύτερος τρόπος να διώξουμε τους εγκληματίες από το υγιή φίλαθλο κόσμο είναι να εφαρμόσουμε τα τεχνικά ...»
serafim kykotis  |  13:35

Χωρίς προγράμματα όλοι οι υποψήφιοι

«Προς κύριο άρθρογραφο. Κυριε. Ο κύριος Γιώργος Λιλληκας έχει δώσει πολλά πλάνα και σχέδια πληρος ...»
Σωκράτης Νικολαου  |  21:08

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση