ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 08:09
 

Επί τάπητος ξανά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου- Ελλάδας

Μετά από πρόταση βουλευτών του ΔΗΣΥ στην επιτροπή Μεταφορών της Βουλής

Newsroom K

Ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας στηρίζει την πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη και της βουλευτού του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου για την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα, με επιχορήγηση από την Ε. Ένωση. Οι δύο βουλευτές χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα σοβαρή την αναγκαιότητα για ακτοπλοϊκή Σύνδεση της Κύπρου με την Ελλάδα και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη Ευρώπη, λόγω της γεωγραφικής θέσης της Κύπρου και από το γεγονός ότι ο μόνος τρόπος μεταφοράς των Κυπρίων στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ, , είναι αεροπορικώς. Υπογράμμισαν επίσης ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την πλησιέστερη χώρα της ΕΕ, την Ελλάδα, θα προσδώσει πολλαπλά οφέλη στους Κύπριους πολίτες αλλά και στους ξένους που θα ήθελαν να επισκεφθούν την Κύπρο, προσφέροντάς τους ένα επιπρόσθετο εναλλακτικό τρόπο διακίνησης. 

Όπως επισημαίνει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας, το θέμα συζητήθηκε πάρα πολλές φορές στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου-Ελλάδας, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθεί λύση, λόγω της επίκλησης του υψηλού κόστους εκ μέρους των ναυτιλιακών εταιρειών.

Σε σχετική ανακοίνωση του αναφέρει ότι με σκοπό να βρεθεί κάποια λύση, έθεσε το θέμα και ενώπιον των δύο κυβερνήσεων, ζητώντας τη στήριξη τους για να μπορέσει να υλοποιηθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Τόσο η κυβέρνηση της Κύπρου όσο και της Ελλάδας τάχθηκαν υπέρ αυτής της ρύθμισης, όμως το θέμα δεν προχώρησε λόγω του κόστους για την καθιέρωση τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης.

Η προτεινόμενη λύση για επιχορήγηση από την Ε. Ένωση φαίνεται να δίνει μια προοπτική προώθησης του θέματος και ο Σύνδεσμος δηλώνει ότι θα τη στηρίξει σε κάθε επαφή του.

Από την πλευρά του αναφέρει ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων Κύπρου-Ελλάδα καθώς και της προώθησης του εμπορίου και των εξαγωγών της Κύπρου προς την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ θα δώσει την ευκαιρία και σε πολλούς που για διάφορους λόγους αποφεύγουν τα αεροπλάνα να ταξιδεύουν με πλοίο.

 

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στα δυο προεδρικό - ΑΚΕΛ για κυπριακό

«Ο κ. Άντρος καλά κάνει να δει ψυχολόγο. Η εμμονή του να αντιπολιτεύετε έχει καταλήξει ασθένεια. »
ΑΚΑ  |  09:37

Σ.Κυριακίδου: Θλίψη και απογοήτευση για την ποινή στον παιδεραστή

«Γίνεται να μην τυγχάνει εκμετάλλευσης το …γεγονός για αυτοπροβολή ως η …προστάτης των αδυνάτων; …δεν ...»
Ai Em  |  09:20

Ξανά στην Υπουργό Εργασίας για την J&P Overseas

«NTROPI STIS OIKOGENIES IOANOU KAI PARASKEVAIDE POU AFINOUN TO PROSOPIKO TOUS APLIROTO. DRN FTENE OI ...»
PROIN IPALLILOS J&P  |  17:28

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση