ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
 

Γκάφα ολκής με το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού στη Βρετανία

Πειθαρχική έρευνα για την απώλεια του εμπορικού σήματος χαλλουμιού στη Βρετανία από την εταιρεία «John & Pascalis LTD»

Του Γιάννη Αδειλίνη

Του Γιάννη Αδειλίνη

Την πατήσαμε με το χαλλούμι στη Βρετανία καθώς η εταιρεία εγγεγραμμένη στη Βρετανία «John & Pascalis LTD», κέρδισε δικαστικώς το εμπορικό σήμα.

Το Υπουργείο Εμπορίου σχετίζεται άμεσα με αυτή την αρνητική εξέλιξη λόγω της αδράνειας και της ανευθυνότητας που επέδειξαν οι υπεύθυνοι που είχαν την ευθύνη για να υποστηρίζουν το εμπορικό σήμα του χαλλουμιού στην Αγγλία. Μαζί με το εμπορικό σήμα κινδυνεύουν να χαθούν και κάποιες από τις εξαγωγές μας

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε καθυστέρηση στην αποστολή εγγράφων που ζητήθηκαν από τα βρετανικά δικαστήρια, έγγραφα που θα λειτουργούσαν υποβοηθητικά στην κατοχύρωση του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στην Κύπρο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί αρνητική εξέλιξη επειδή χάσαμε το εμπορικό σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο, όμως υπάρχει όπλο για τους παραβάτες, δηλαδή δεν μπορεί κανείς να κατασκευάσει με ευκολία χαλλούμι και να χρησιμοποιήσει άλλο εμπορικό σήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τηρηθεί οι νενομισμένες διαδικασίες, ωστόσο υπάρχει παραδοχή ότι έγιναν λανθασμένοι χειρισμοί και η πειθαρχική έρευνα θα πάρει το δρόμο της στη Νομική Υπηρεσία.

Εντός της ημέρας αναμένεται σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Εμπορίου. 

Το θέμα της απώλειας του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στη Βρετανία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Πολίτης» που γράφει ότι το υπουργείο Εμπορίου επιχειρεί να υποβαθμίσει τη σοβαρότητα της υπόθεσης, επικαλούμενο τη δυνατότητα χρήσης στην Βρετανία του κοινοτικού σήματος που έχει κατοχυρωθεί από το 2000.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η Νομική Υπηρεσία έχει καταθέσει έφεση για ανατροπή της υπόθεσης, η οποία δεν αποκλείεται να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στις εξαγωγές χαλλουμιού από την Κύπρο. Προσανατολίζεται επίσης στην υποβολή νέας αίτησης για εγγραφή του εμπορικού σήματος στην Αγγλία.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Γιάννη Αδειλίνη

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X